Doktorlara "Defin Ruhsatı" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Doktorlara "Defin Ruhsatı" Eğitimi

Adana'da birinci basamak sağlık kuruluşlarında görevli doktorlar, defin ruhsatı konusunda bilgilendirildi.

18.12.2015 14:54

Adana'da birinci basamak sağlık kuruluşlarında görevli doktorlar, defin ruhsatı konusunda bilgilendirildi.

Adana Tabip Odasından (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ATO Aile Hekimliği Komisyonu tarafından bu kurumlardaki hekimlerin bilgilerininin tazelemeleri ve sorumlulukları hakkında tam bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla  düzenlenen "1. Basamak Eğitim Günleri" çerçevesinde "defin ruhsat2 işlemleri anlatıldı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalından Prof. Dr. Ahmet Hilal, defin ruhsatlarında yer alan bilgilerin sağlık istatistiklerinin oluşturulmasında, ülkelerin sağlık politikalarını belirlemede ve sağlık  hizmetlerinin planlanmasında en önemli veri tabanlarından birini oluşturduğunu belirtti.

Hilal, "Cenazelerde ceset görülmeden defin ruhsatı asla verilmeyeceği gibi cenazenin özellikle koltuk altı, meme altı, ağzı gibi kapalı yerleri de kontrol edilmeli. Defin ruhsatı cesedin hekim tarafından muayenesi sonrası verilir. Hekim cesedi çıplak olarak muayene eder, yakınlarından anamnez alır, gerek görürse cesedi en son tedavi eden hekimlerden bilgi ve belge alarak ölümün doğal bir ölüm olup, olmadığına karar verir" ifadelerini kullandı.

Hilal, şüpheli durumlarda mutlaka Cumhuriyet Savcılığı'na bildirimde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Komisyon Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş da meslektaşlarına farklı konu ve konuklarla eğitimler vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doktorlara 'Defin Ruhsatı' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement