Dokuma'da İki Cadde Daha Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Dokuma'da İki Cadde Daha Yenileniyor

Dokuma\'da İki Cadde Daha Yenileniyor

Kepez Belediyesi, Dokuma bölgesinde Ziya Gökalp Caddesi'nden sonra Rasih Kaplan Caddesi'nin ve Tevfik Fikret Caddesi'nin de alt yapı çalışmaları sonucu bozulan asfaltını ve kaldırımını yenileyecek.

02.07.2012 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez Belediyesi, Dokuma bölgesinde Ziya Gökalp Caddesi'nden sonra Rasih Kaplan Caddesi'nin ve Tevfik Fikret Caddesi'nin de alt yapı çalışmaları sonucu bozulan asfaltını ve kaldırımını yenileyecek.

Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Bülent Yıldırım ve Özgürlük Mahalle Muhtarı Mehmet Can'ı ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma bölgesindeki asfalt ve kaldırım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Bölgedeki caddelerin; doğalgaz, kanalizasyon, internet gibi alt yapı çalışmaları sonucu bozulan asfaltını ve kaldırımını yenileme kararını aldıklarını belirten Tütüncü, ilk yenileme çalışmasını da Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Ziya Gökalp Caddesi'nde gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Avrupa ülkelerinde caddelerin geniş olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda yolun orta kısmındaki refüjü kaldırarak, caddeyi genişlettiklerini söyledi. Tütüncü, 850 metre uzunluğundaki Ziya Gökalp caddesine, 16 metre genişliğinde ve 10 cm kalınlığında 3 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini kaydetti.

SIRADA RASİH KAPLAN VE TEVFİK FİKRET VAR

Rasih Kaplan Caddesi'nin ve Tevfik Fikret Caddesi'nin, hizmet veremez hale gelen yollarını yenileyeceklerini belirten başkan Tütüncü, "829 metre uzunluğundaki, 15 metre genişliğindeki Tevfik Fikret Caddesi'nde 2 bin ton sıcak asfalt ve 2 bin 500 metrekare parke kaldırım çalışması yapacağız. 1200 metre uzunluğa ve 20 metre genişliğe sahip Rasih Kaplan Caddesi'nde ise 7 bin ton sıcak asfalt, 8 bin metrekare de parke kaldırım çalışması gerçekleştireceğiz. Caddelerde yenileme çalışmasını, doğalgaz evsel bağlantıların yapılması ve ASAT'ın alt yapı çalışmalarını tamamlamasından sonra başlatacağız. Bölgedeki ara sokakların da asfaltını ve kaldırımını yenileyeceğiz" dedi.

DOKUMA'YA 5 YILDIZLI PARKLAR KAZANDIRDIK

Tütüncü, yapım ihalesi gerçekleşen ve Yeşiltepe Mahallesi'nde ORÜS arazisi olarak bilinen 20 dönümlük belediye hizmet alanına inşa edecekleri, yaklaşık 40 milyon TL maliyeti olan, kongre ve sergi merkezi yatırımının da bölgeyi canlandıracağını ifade etti. İTütüncü, yenileme kapsamında Yeşiltepe Mahallesi'ndeki İsmet İnönü Parkı'nı, Özgürlük Mahallesi'ndeki Turgut Özal Parkı'nı yeniden inşa ederek beş yıldızlı parklar haline getirdiklerinin altını çizdi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bölgedeki Çağlayan Lisesi, Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu, Mehmet Kemal Dedeman İlköğretim Okulu ve Mustafa Adıyaman İlköğretim Okulu'nda bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını kaydetti.

Tütüncü, çatıda 12 adet havalandırma penceresi açılması ve sandviç panel uygulaması ile izolasyon sorunu çözülen Özgürlük Halk Pazarı'nı da gezdi. Esnaf, izolasyon problemini çözmesinden dolayı Tütüncü'ye teşekkür etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dokuma'da İki Cadde Daha Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement