Donnie Darko Filmi - Son Dakika
Güncel

Donnie Darko Filmi

Donnie Darko Filmi

Donnie Darko filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Donnie Darko filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

01.07.2011 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Donnie, sorunlu bir ergenlik geçiren, buna karşın güçlü bir karaktere sahip, görünürde sıradan bir Amerikan gencidir. Ancak iç dünyası, tahmin edilenden daha karmaşıktır. Uzun süredir şizofreni tedavisi görmekte olan Donnie, bir yandan hastalıkla savaşırken, öte yandan okullarına yeni gelen güzel Gretchen’la duygusal bir yakınlaşma yaşar. Donnie’nin gündüzleri normal seyirde ilerleyen hayatı geceleri sekteye uğrar. Onun geceleri de gündüzleri kadar renklidir, çünkü Donnie bir uyurgezerdir ve geceleri gizemli bir gücün rehberliğinde, kendi kontrolü dışında şeyler yapar. Geleceği gören ve kendisini tehdit eden bu güç, her geçen an Donnie’yi daha çok ele geçirir. O, artık zamanda yolculuğun mümkün olduğu, çevresindeki insanlardan kanalların yayıldığı paralel bir evrene adım atmıştır. Sona yaklaşıldığında, zaman ve gerçeklik yitmiş, Donnie daha önce varlığından haberdar bile olmadığı bir boyutla karşı karşıya kalmıştır.

2003 Ocak ayında 2. !f Bağımsız filmler Festivali kapsamında gösterilen ve büyük ilgiyle karşılanan 'Donnie Darko' 13 Haziran’da larda. Yönetmenliğini Richard Kelly’nin yaptığı film, 'Charlie’nin Melekleri'nin güzel yıldızı Drew Barrymore’un yapımcılığında gerçekleştirilmiş. Barrymore’un aynı zamanda oyuncu olarak da rol aldığı filmde, 'Sekreter' filmi oyuncularından Maggie Gyllenhaal ile 'Ayışığında' filminden anımsayacağınız Jake Gyllenhaal kardeşler, 'Stepmom' ve 'Contact' filmlerinin güzel oyuncusu Jena Melone ve Patrick Swayze birlikte kamera karşısına geçmiş.

'Donnie Darko', internetteki en büyük ve en kapsamlı internet sitesi olan Imdb.com’da, 15000’den fazla seyircinin oylarıyla, tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi ilk 250 film listesinde 88 numaraya yerleşirken, aynı sitede onbinlerce kişinin oylarıyla belirlenen 'Tüm zamanların en iyi 50 Bilim-Kurgu filmi listesi'nde, 'Blade Runner', 'X-Men2', 'Aliens', 'Terminator 1-2' gibi pek çok bilim-kurgu filmini geride bırakarak 'en iyi ilk on film' arasına girmeyi başarmış. filmin başarısından bir an için şüphe etmediğini söyleyen Barrymore, yine de dünya üzerinde şu anda yaşanmakta olan Donnie Darko çılgınlığını beklemediklerini itiraf ediyor.

Yönetmen: Richard Kelly

Senaryo: Richard Kelly

Oyuncular: Mary McDonnell, Daveigh Chase, Maggie Gyllenhaal, Holmes Osborne, Jake Gyllenhaal

Filmin Türü: Fantastik, Drama,

Orijinal Adı: Donnie Darko

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce

Filmin Süresi: 113 dk.

Resmi Sitesi: http://www.donniedarko.com/

Vizyon Tarihi: 13.06.2003

Son Dakika Güncel Donnie Darko Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement