Döşemealtı'nda İşyeri Ruhsatlandırmada Büyük Başarı - Son Dakika
Güncel

Döşemealtı'nda İşyeri Ruhsatlandırmada Büyük Başarı

Döşemealtı\'nda İşyeri Ruhsatlandırmada Büyük Başarı

Döşemealtı Belediyesi, son 3.5 yılda 447 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.

20.12.2017 10:30

Döşemealtı Belediyesi, son 3.5 yılda 447 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verdi. Bu yıl ise 134 işyeri ile bin 392 konut ruhsat aldı.

Döşemealtı Belediyesi, ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen ruhsatı olmayan işletmelerin ruhsatlandırılması çalışmalarına son 3.5 yılda ağırlık verdi. 2014 yılı Mart ayı itibariyle 863 ruhsatlı işyerinin bulunduğu ilçede, ruhsatlandırma çalışmalarına ağırlık veren Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yüzde 60'a yakını faaliyette olup ruhsatı bulunmayan işletmeler olmak üzere son 3.5 yılda 447 iş yerine açma ve çalışma ruhsatı verdi.

2017'de 134 işletmeye ruhsat

Geçtiğimiz yıl 107 işletmeye açma ve çalışma ruhsatı verilirken, bu yıl rakam 134 oldu. İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almak için müracaat eden vatandaşlar, 85 adetle bakkal, büfe, berber ruhsatı için talepte bulunurken, ikinci sırada 38 ruhsatla üretim tesisi ve atölyeler, 11 ruhsatla kahvehane gibi umuma açık alanlar yer aldı. Bu yıl açılan 8 işyeri de aynı yıl içinde kapandı.

Yeniköy Mahallesi ilk sırada

Bu yıl ruhsat alan işletme sıralamasında Yeniköy Mahallesi ilk sırada yer aldı. Yeniköy'de 36, Bahçeyaka'da 22, Yeşilbayır'da 15, Altınkale'de 7, Kömürcüler'de 6, beldelerden mahalleye dönüşen Ilıca'da 7, Bademağacı'nda 6, Dağbeli'nde 4 işletmeye ruhsat verildi.

Bin 392 konut ruhsatı verildi

Ruhsat Denetim Müdürlüğü'de bu yıl bin 392 konut, 373 ticari alan ile 29 kamu tesisi için ruhsat verildi. 2017'de iskan alan konut sayısı 831 olurken, 130 ticari iskan verildi. 2016'da ise bin 470 konut ruhsatı ile 645 ticari ruhsat verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen Türkiye'nin 10'ncu hipodromunun inşaat ruhsatları, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından zaman kaybedilmeden imzalanmak suretiyle ilgili kurumlara teslim edilmişti.

Kayıt altına almayı hedefliyoruz

Esnafın her zaman yanında olduklarını belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "Her yeni açılan işyeri aynı zamanda istihdam anlamına geliyor. Yeni açılan işyeri sayısı bakımından rakamlar sevindirici. Bunun yanında göreve geldiğimizde ilçe genelinde faaliyette olmasına rağmen bir çok işyerinin ruhsatının olmadığını belirleyip, çalışma yaptık. Bu anlamda da önemli mesafe kaydettik. Amacımız yasaların zorunlu kıldığı yükümlülükleri yerine getirmektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Döşemealtı'nda İşyeri Ruhsatlandırmada Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement