DSİ Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı Komisyonda - Son Dakika
Politika

DSİ Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı Komisyonda

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sizlerin görüşünü alarak çiftçilerimize nasıl iyi hizmet vermenin, nasıl üretimi artırmanın gayreti içerisindeyiz.

15.03.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Sizlerin görüşünü alarak çiftçilerimize nasıl iyi hizmet vermenin, nasıl üretimi artırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bir parti meselesi değil hepimizin hedefi olması lazım." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu başkanlığında toplanan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eroğlu, milletvekillerinin tasarı hakkındaki sorularını yanıtladı.

Eroğlu, çiftçinin korunması gereken önemli kesim olduğunu söyledi. Çiftçiden yana çalışmalar yaptıklarının altını çizen Eroğlu, milletvekillerine "Sizlerin görüşünü alarak çiftçilerimize nasıl iyi hizmet vermenin, nasıl üretimi artırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bir parti meselesi değil hepimizin hedefi olması lazım. Eksiklerimiz varsa tenkit edebilirsiniz." diye seslendi.

Muhalefet milletvekillerinin suyun özelleştirileceği yönünde açıklamalarda bulunduğuna işaret eden Eroğlu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Kendisinin de suyun özelleştirilmesine karşı olduğunu belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada sadece suyun ücretini alıyoruz, sudan ücret almazsak vahşi sulama yapılır. Bazı yerlerde örneklerini görüyoruz, bütün alana yetebilecek su varken, üst kısımlar aşırı kullanıyor, aşağıya su yetmiyor. Suyu kontrollü bir şekilde kullanmalıyız. Bunun için de suyun bedelini istiyoruz. Alacağımız su bedelinin bütçe içinde bir kıymeti yok, işletme, bakım, personel giderlerini karşılıyoruz."

Eroğlu, ormanların, suyun, toprağın bu ülkede yaşayan herkesin sorumluluğunda olduğunu ifade ederek, bu değerlere birlikte sahip çıkılmasını istedi.

"Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacak"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba da bazı muhalefet milletvekillerinin eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Fakıbaba, "Öyle konuşuyorsunuz ki sanki ben Türkiye'de yaşamıyorum, başka ülkede oturuyorum, çiftçilerden uzağım, onları dinlemiyorum. Muhalefet olabilirsiniz ama karamsar düşünmemek lazım. Yarınımız bugünümüzden daha iyi olacaktır. Çiftçilerimizi tanıyoruz ve onlara güveniyoruz." diye konuştu.

Tarlalardaki su kullanımının saate bağlanmasına ilişkin eleştirilere de Fakıbaba, "Elimizden geliyorsa suyu bedava verelim ama bu mümkün değil. Ortada bir maliyet var. Bu maliyetin karşılanması için ücret alınıyor. Çiftçimizin emrindeyiz. Çiftçi olmazsa ülke olmaz, gıda olmaz. Gıda atom bombasından, silahtan daha önemli. Bu hükümetin bakanları olarak çiftçinin yanındayız ve böyle olmaya devam edeceğiz." karşılığını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika DSİ Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Tasarı Komisyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement