DSP Genel Başkan Yardımcısı Ağırbaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ağırbaş Açıklaması

"Türkiye'de sadece yönetenler değil, yönetilenler de büyük bir yozlaşmanın içine girdi" dedi.

25.09.2011 18:40

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Jale Ağırbaş,

" Türkiye'de sadece yönetenler değil, yönetilenler de büyük bir yozlaşmanın içine girdi" dedi.

Ağırbaş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 12 Haziran'daki genel seçimlerin ardından 81 ildeki parti teşkilatlarını gezdiklerini, seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Kocaeli'ne de bu amaçla geldiklerini belirten Ağırbaş, "Bu toplantıda önümüzde nasıl bir DSP görmek istediğimizi tartışacağız ve önümüzdeki yerel seçimlerde ne gibi çalışmaların yapılabileceğini belirleyeceğiz. Solda üreten bir parti olarak DSP'nin nasıl bir parti olacağını ve nasıl bir muhalefet olacağımızı tartışacağız" dedi.

Bir gazetecinin son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirmesini istemesi üzerine Ağırbaş, terörün hızla arttığını ve teröre büyük bir pirim verildiğini öne sürdü.

Türkiye'de her şeyin yozlaştığını öne süren Ağırbaş, "Türkiye'de sadece yönetenler değil, yönetilenler de büyük bir yozlaşmanın içine girdi" diye konuştu.

Artan terör saldırılarına da değinen Ağırbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef bugün her gün şehit haberi ile uyanıyoruz. Bu ülkede canlar acıyor, kanlar akıyor. Bu ülkede aileler zor durumda geçiyor. Ecevit döneminde, Irak sınırında 2 kilometre girerek bir tampon bölge oluşturulmuştu ve o dönem için şehidimiz yoktu. Ancak her gün şehit veriyoruz, bu da bizi derinden üzüyor. Bazı insanlar güvenli bir şekilde iş yerlerini açamadıklarını söylüyor. Eğer siz vatandaşın güvenliğini sağlayamıyorsunuz, yaşam hakkını elinden alacak bir ortam yaratıyorsanız bunu size sorarlar."

Ağırbaş'ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel DSP Genel Başkan Yardımcısı Ağırbaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement