Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Engelliler Günü

Sakarya'da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

04.12.2017 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Serdivan Erol Olçok Anadolu Lisesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Zihinsel engelliler diyoruz. Dünyada cennetlik olmak isteyen bunlara baksın hiçbir günahları yok Allah bize acısın halimize ebedi hayatımız ne olacak önümüze nasıl gelecek cennete mi gireceğiz, cehenneme mi belli değil. Zihinsel engelli olanlar sualsiz cennete girecek, Allah'ın adaleti bunu gerektiriyor. Dolayısıyla böyle evladı olan aileler sevinsinler cennete girecek bir evlatları var, Allah şehadetlerini nail eylesin inşallah. Dünya engelliler Günü bütün kardeşlerimize, ailelerimize, milletimize hayırlı olsun, gençlere saygılar sunuyorum."

Arifiye Yetişkin Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Murat Topuz da merkez olarak ülkenin çeşitli illerinden gelen engelliler için devletin sıcak yüzünü ortaya koyarak çalıştıklarını ifade ederek, "Başta engellilerimiz, çalışanlarımız ve müdürlüğümüz adına teşekkür ediyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Hepinize engelsiz bir yaşam diliyorum." diye konuştu.

Programda daha sonra slayt gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Engelsiz İlahi Korosu da ilahiler seslendirdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, engellilerin el emeği eserlerinden oluşan serginin de açılışının yapıldığı program sonunda, emeği geçen engellilere hediyeler takdim etti.

Programa, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Engelliler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement