Dünya Perakendeciliği'nde Koton'dan Büyük Başarı - Son Dakika
Ekonomi

Dünya Perakendeciliği'nde Koton'dan Büyük Başarı

Dünya Perakende Kongresi (World Retail Congress), Bu Yıl İspanya Barcelona'da Gerçekleştirildi.

22.04.2008 10:54

Dünya Perakende Kongresi (World Retail Congress), bu yıl İspanya Barcelona'da gerçekleştirildi.

Binin üzerinde üst düzey yöneticinin katıldığı kongrede, özel bir partiyle Dünya Perakende Ödülleri (World Retail Awards) sahiplerini buldu.

Dünya Perakende Kongresi kapsamında verilen Dünya Perakende Ödülleri'nde, "Gelişmekte Olan Pazarlar" kategorisinde finale kalan Koton, güçlü ve dinamik perakende yapısını, uluslararası vizyonunu, bölgesel ihtiyaçlarla bütünleştirme başarısı sebebiyle finale kalmaya hak kazandı.

Koton'un yanı sıra, Hong Kong merkezli Giordano International, Hindustan Petroleum Corporation, Brezilya'nın kozmetik devi O Boticário, Hintli Shopper's Stop ve Rus X5 Retail Group gibi kendi bölgelerinin güçlü ve önemli şirketlerinin finale kaldığı "Gelişmekte Olan Pazarlar" kategorisinde, Yılın Perakendecisi Shopper's Stop seçildi.

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, 46 ülkeden bin 100'ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan Dünya Perakende Kongresi'nde Gelişmekte Olan Pazarlar kategorisinde verilen ödüle Koton'un aday olmasıyla ilgili, finale kalmanın Koton için olduğu kadar Türkiye için de gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Yılmaz Yılmaz, "Koton olarak 20 yılda 230 milyon dolar ciroyu aşan bir iş yarattık. Önümüzdeki yıl 45 yeni mağaza daha açarak, bu rakamı 340 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Çıtamızı iyice yükselttik. Burada finale kalmak Koton adına gerçek bir başarı hikayesi, Türk perakendeciliği için de çok önemli bir gelişme. Gurur duyuyoruz" dedi.

(BGO-BGO-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Dünya Perakendeciliği'nde Koton'dan Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement