"Dünya Saati" Kampanyasına Destek - Son Dakika
Yerel

"Dünya Saati" Kampanyasına Destek

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'lileri, Dünya Saati Kampanyasına Katılmaya Davet Etti.

25.03.2011 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'lileri, Dünya Saati kampanyasına katılmaya davet etti.

Gökhan, yazılı açıklamasında, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğinde küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 26 Mart Cumartesi günü 20:30 ile 21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek "Dünya Saati" uygulamasına herkesi davet ettiklerini belirtti.

WWF'nin dünyanın en büyük doğa koruma kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Gökhan, kampanyayla küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlı "1 saatlik karanlık" uygulamasına bu yıl Çanakkale Belediyesi'nin de destek vereceğini kaydetti.

Gökhan, şunları bildirdi:

"Geçtiğimiz yıllarda ülkeleri temsil eden büyük ve görkemli yapıların

(Boğaziçi Köprüsü, Mısır Piramitleri) kentlerdeki kamu ve özel kuruluşların binaları ile alanların elektriklerinin kapatılarak, enerji tasarrufuna destek verdiği projeye kentimiz de güvenlik açısından sakınca olmayan alanlarda elektrikleri bir saatliğine kapatarak destek verecek. Belediye olarak Saat Kulesi ve civarında, kordon boyu aydınlatmalarında, Troia Atı'nın olduğu bölgede, belediye hizmet binamızda ve Türkan Saylan Sosyal Tesisleri'nde (kısmi) elektrikleri bir saatliğine kapatmak suretiyle kampanyaya katılacağız. Kampanyaya duyarlı tüm kentlilerimizi ve kamu kuruluşlarını destek olmaya davet ediyorum. Böylelikle özellikle bu yüzyılda küresel ısınma, çevresel sıkıntılar ve bunların getirdiği aşırı enerji tüketiminin neden olduğu doğa felaketleri, doğanın yıpranması gibi birçok konuyu elen alan anlamlı bir süreci desteklemiş olacağız. Ben buradan Çanakkalelileri 'Dünya Saati' uygulaması kapsamında bir saatlik karanlık eylemine davet ediyorum"

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Dünya Saati' Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement