Dünya Sigarayı Bırakma Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Bilecik Valiliği, Belediye, Bilecik Halk Sağlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

09.02.2017 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Valiliği, Belediye, Bilecik Halk Sağlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Valilikteki etkinlikte, merkez ve ilçelerde sigarayı bırakma konusunda halkı bilinçlendirmek ve tıbbi destek sağlamak amacıyla Bilecik KETEM ile hastanelerde sigara bırakma polikliniklerinde uzmanlar tarafından ücretsiz hizmet verildiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Balcı da sigara bağımlılığının tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğuna işaret ederek, sigaradan dolayı her gün 300 insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye'de milyarlarca liranın sigara ve sigaraya bağlı hastalıkların tedavisine harcandığını belirten Balcı, "Sigara ve tütün ürünleri kullanımı, halk sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardandır. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinmektedir. Sigara kullanımının maliyeti sadece sigara satın alırken ödenen ücret değil. Ülke bütçesine verilen zararın boyutları, sigaraya bağlı ortaya çıkan hastalıkların tedavisi, yine bu sebeple gerçekleşen iş gücü ve üretim potansiyeli kayıpları göz önüne alındığında daha da önemli hale gelmektedir." dedi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Burak Öztop, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ile Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da katıldı.

Konuşmaların ardından ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Sigaranın zararları" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement