"Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri" Kongresi - Son Dakika
Güncel

"Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri" Kongresi

"Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri" Kongresi

Kadir Has Üniversitesi'nde 2 3 Aralık'ta düzenlenecek kongreye, alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenler katılacak

30.11.2013 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri" konulu kongre, 2-3 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek.

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği Yahudi Çalışmaları Merkezi ile İsrail Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dayan Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen kongre, Kadir Has Üniversitesi'nde yapılacak.

Alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenlerin katılacağı kongrede, "Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri" konusu ele alınacak.

Açılış konuşmasını Alarko Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un yapacağı kongrede, antik çağdan günümüze kadar Yahudi göçleri ve Türkiye'deki Musevilerin varlığı konuşulacak.

Zaman gazetesi yazarı Kerim Balcı, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kasım Han, Habertürk gazatesi yazarı Soli Özel, Tel Aviv Üniversitesi Moshe Dayan Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ofra Bengio gibi isimlerin katılacağı kongre iki gün sürecek.

Türkiye ve İsrail arasında akademik işbirliğini geliştirecek kongreye, Türkiye'nin farklı illerinden üniversite öğrencileri ve uluslararası ilişkiler bölümü üyeleri de katılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Dünyadaki Yahudi Göçleri, Osmanlı ve Türkiye Yahudileri' Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement