Dünyagöz'den Sgk'lı Katarakt Hastalarına Büyük Hizmet - Son Dakika
Basın Bültenleri

Dünyagöz'den Sgk'lı Katarakt Hastalarına Büyük Hizmet

Dünyagöz\'den Sgk\'lı Katarakt Hastalarına Büyük Hizmet

SGK'lı çok sayıda hastanın talebine kayıtsız kalmayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, katarakt muayene ve ameliyatını fark ücreti almadan yapma kararı aldı.

05.08.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SGK'lı çok sayıda hastanın talebine kayıtsız kalmayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, katarakt muayene ve ameliyatını fark ücreti almadan yapma kararı aldı. Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, vatandaşların artık mağdur olmayacağını, Dünyagöz kalitesi ile katarakt ameliyatı olacağını müjdeledi.

Dünyagöz Hastaneler Grubu, yaşlılık hastalığı olarak bilenen katarakt hastalığının muayenesi ve ameliyatı için önemli bir adım attı. Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun bu önemli kararını, Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu ile birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu. Dünyagöz Etiler'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Eray Kapıcıoğlu, bugüne kadar katarakt ameliyatlarında SGK'lı birçok hastaya hizmet veremediklereni söyleyerek, "Bunun temel nedeni devletin verdiği düşük SUT fiyatları ve katarakt ameliyatının yüksek maliyetiydi" dedi. Bu geçen sürede katarakt ameliyatı için Dünyagöz Hastaneler Grubu'na yüzlerce hastanın başvurduğunu hatırlatan Eray Kapıcıoğlu, bu hastaların birçoğunu merdiven altı kliniklerde steril olmayan ortamlarda kalitesiz malzemelerle gözü parçalanan ya da gözünde ciddi hasar kalan vatandaşların oluşturduğunu ifade etti.

Fark ödenmeyecek

Eray Kapıcıoğlu, vatandaşların mağdur oldukları bu durum nedeniyle, belli bütçelerinde tasarrufa gittiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yurtdışından malzeme temin ettiğimiz firmalardan da indirim aldık. İnsanlarımız katarakt ameliyatını ve muayenesini sadece vatandaşlık numaraları ile gelip olabilecekler. FDA onaylı IQ merceklerle yapılacak ameliyata fark ödemeyecekler. Alokatarak projemiz sayesinde bu imkandan faydalanmayan hastamız kalmayacak ve herkes sağlıklı gözlerle yaşamını sürdürecek."

Tek çaresi ameliyat

Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu ise yaptığı konuşmada, kataraktın göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması olduğunu ifade etti. Bu durumun buğulaşmış bir camın arkasından bakmak gibi olduğunu belirten Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, "Katarakt 60 yaş üstü kişilerde görülen bir göz hastalığı olmakla beraber yeni doğan bebeklerde, şeker hastalarında, göze gelen fiziksel darbeler sonrası ve uzun süreli kortizonlu ilaç kullanan kişilerde görülebilen bir hastalıktır" dedi. Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, kataraktın göz kamaşması, görmede yavaş yavaş azalma, okuma zorluğu gibi sonuçlarının bulunduğuna dikkat çekerek, ilaçla veya gözlükle tedavisinin bulunmadığını, tek tedavisinin ameliyat olduğunu söyledi.

Katarakt ameliyatında yeni bir dönem

Katarakt ameliyatlarının günümüzde modern tekniklerle iğnesiz, narkozsuz ve ağrısız yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Devranoğlu, yeni teknoloji ürünü "Femtosaniye Lazer" ile ilgili şunları ekledi: "Bu teknoloji ile ameliyatın en önemli aşaması lazer yardımıyla yapılmaktadır."

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Dünyagöz'den Sgk'lı Katarakt Hastalarına Büyük Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement