Dünyanın En İyi Tenisçilerinin Havlusu Denizli'den - Son Dakika
Yerel

Dünyanın En İyi Tenisçilerinin Havlusu Denizli'den

Mustafa Çiftçi - Dünyanın en iyi erkek tenisçilerinin yarıştığı Londra'daki The Barclays ATP World Tour Finals'ta sporcuların, Türkiye'nin önde gelen tekstil merkezi Denizli'de üretilen havluları kullandığı bildirildi.

01.12.2011 12:00

Mustafa Çiftçi - Dünyanın en iyi erkek tenisçilerinin yarıştığı Londra'daki The Barclays ATP World Tour Finals'ta sporcuların, Türkiye'nin önde gelen tekstil merkezi Denizli'de üretilen havluları kullandığı bildirildi.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi yakından tanıyan firmaların Uzakdoğu'dan ziyade, ürünlerini Türkiye'den temin etme yoluna gittiklerini söyledi.

Türkiye'nin tercih edilmesinin, tekstilcilerin kalite anlayışından kaynaklandığını ifade eden Dal, şöyle konuştu:

"Kalite anlayışımızla dünyadaki bir çok firmayı ülkemize çektik, çekmeye de devam edeceğiz. Bundan önce Trabzon'daki 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları

(EYOF), Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Erzurum'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na özel havlular üretildi. Son olarak kasım ayının sonunda yapılan, dünyadaki en iyi 8 tenisçinin yarıştığı The Barclays ATP World Tour Finals'a Türk havlusu verdik. Dünyanın en iyi raketlerine, o kaliteye yaraşır havluları sunduk."

Üretilen havlularda Ege bölgesi ipliğinin tercih edildiğini dile getiren İsa Dal, "Su emiciliği yüksek olduğu için bu iplik tercih edildi. Bu havluları, ünlü tenisçilerin isimlerinin işleyerek gönderdik. Tenisçilere özel havlu üretilmiş oldu. Ürünler bu turnuvayı izleyenler tarafından da anı olarak satın alınıyor. Novak Djokovic, Andy Murray, David Ferrer, Tomas Berdych, Rafael Nadal, Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga ve Mardy Fish'in maçlarında bizim havlularımızı kullanmasından dolayı gurur duyduk" diye konuştu.

Evteks Genel Müdürü İlhan Sunar ise yaklaşık 3 ay önce müşterileriyle temasa geçtiklerini ve havluların yapımına başladıklarını kaydetti.

Daha önce Çin'de yapılan havluların, kalitenin yükseltilmesi amacıyla Türkiye'de üretilmesine karar verildiğini dile getiren Sunar, "Bir ay süresince 2 bin 500 jakarlı havluyu üretip, İngiltere'ye teslim ettik. Dünyanın en iyi 8 tenisçisinin mücadele ettiği turnuvada kullanılan havlulular Denizli'de yapıldı" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünyanın En İyi Tenisçilerinin Havlusu Denizli'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement