DUVAKLI PİLAVIYLA 220 KİŞİ ARASINDAN BİRİNCİ OLDU - Son Dakika
Güncel

DUVAKLI PİLAVIYLA 220 KİŞİ ARASINDAN BİRİNCİ OLDU

DİYARBAKIR 'Genç şef yöresel yemek yarışması'nda finale kalan 10 üniversite öğrencisi hünerlerini sergiledi.

27.10.2022 20:28  Güncelleme: 20:36

DİYARBAKIR 'Genç şef yöresel yemek yarışması'nda finale kalan 10 üniversite öğrencisi hünerlerini sergiledi. Yarışma sonunda duvaklı pilavı ile Neşe Ensarioğlu birinci oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi (DÜ) Aşçılık Programı iş birliği ile düzenlenen ve üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencisi 220 kişinin katıldığı yarışmada, 10 yarışmacı finale kaldı. Sur ilçesinde tarihi Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen finale Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mehmet Karakoç da katıldı. Hazırlanan yöresel yemekler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Yarışma sonunda Neşe Ensarioğlu, 'Duvaklı pilav' ile birinci oldu. Zilan Şan 'Kibe mumbar' ile ikinci, Kübra Güner de 'Keşkek yatağında eşkene' yemeğiyle üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanı Ahmet Salduş verdi.

Jüri üyelerinden Diyarbakır Tatlıcılar ve Lokantacılar Oda başkanı Haşim Elkaan, söz konusu yarışmanın yeni şeflerin yetişmesine katkı sunacağını söyledi. Yarışmada birinci olan Neşe Ensarioğlu da Aşçılık programı 1'inci sınıf öğrencisiyim. Hocalarımızın sayesinde Büyükşehir Belediyesi ve Valilik destekleriyle böyle bir program gerçekleşti. Duvaklı pilavı yapmaktan çok büyük bir keyif aldım. Duvaklı pilav düğünlerde gelinin duvağı açıldığı esnada yapılan bir pilavdır. Çok keyifli bir süreçti, birinci olmaktan da çok büyük bir mutluluk duyuyorum dedi. (DHA)

DUVAKLI PİLAVIYLA 220 KİŞİ ARASINDAN BİRİNCİ OLDU
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DUVAKLI PİLAVIYLA 220 KİŞİ ARASINDAN BİRİNCİ OLDU - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement