Düzeltme - "Ara Kararda Tutuklama Çıkınca Duruşma Salonundan Kaçtılar" Başlığıyla Yayımlanan... - Son Dakika
Güncel

Düzeltme - "Ara Kararda Tutuklama Çıkınca Duruşma Salonundan Kaçtılar" Başlığıyla Yayımlanan...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin 5'i firari 307 kişinin yargılandığı davada mahkeme, tutuksuz 19 sanığın tutuklanmasına, tutuklu 2 sanığın ise tahliyesine karar verdi.

06.04.2018 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulundaki eylemlere ilişkin 5'i firari 307 kişinin yargılandığı davada mahkeme, tutuksuz 19 sanığın tutuklanmasına, tutuklu 2 sanığın ise tahliyesine karar verdi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

Sanık savunmalarının ardından mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ahmet Akdeniz, savunmaları alınamayan tutuksuz sanıklar Songül ve Serkan Hasdemir ile Mustafa Kayabaşı ve Zekeriya Şentürk hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasını istedi.

Savcı Akdeniz, tutuksuz sanıklar Ertan Erol, Hüseyin Günen, Mustafa Ünal, Ünal Süzen, Ali Kıratlı, İzzettin Artokça, Mustafa Koca, Metin Gülenç, Murat Çetin, Ramazan Onur Karadeniz, Mustafa Yılmaz, Ömer Bıyıklı, Özgür Ayhan, Muhammet Ayhan Cibişoğlu, Mustafa Kayabaşı, Veli Bayazıt, Veysel Atalay, Gökhan Çizmeci, Sinan Ay, Suat Kurt, Veysel Turan ve Süleyman Feyyaz Keyik'in, üzerlerine atılı suçun vasfı göz önüne alınarak tutuklanmalarını talep etti.

Mütalaanın ardından heyet, ara karar için müzakereye çekildi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan "Serkan Hasdemir, Songül Hasdemir, Mustafa Kayabaşı ve Zekeriya Şentürk'ün, duruşmalardan kaçtıkları, bir kısmının kimlik tespiti yapılan duruşmada da hazır olmadıkları nazara alındığında, kaçtıkları anlaşıldığından ve bir kısım sanıklar yönünden atılı suça ilişkin tanık beyanları mevcut olduğundan, haklarında tutuklama amacıyla yakalama emri çıkarılmasına" hükmetti.

Mahkeme ayrıca, sanıklar İzzettin Artokça, Mustafa Ünal, Hüseyin Günen, Mustafa Koca, Özgür Ayhan, Veli Bayazıt, Veysel Atalay, Veysel Turan, Muhammet Ali Cibişoğlu, Suat Kurt, Süleyman Feyyaz Keyik, Ramazan Onur Karadeniz, Murat Çetin, Sinan Ay ve Yunus Emre Gök'ün "üzerlerine atılı suçun niteliği ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı, tanık beyanları nazara alındığında atılı suçu işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunması, kaçma ihtimalleri bulunuşu, tutuklamadan beklenen faydanın adli kontrolle sağlanamayacak oluşunu" dikkate alarak, haklarında "tutuklama amacıyla yakalama emri çıkarılmasına" karar verdi.

Heyet, tutuklu sanıklardan Cebrail Çiçek ve Osman Torunoğlu'nun tahliyesine hükmetti.

Duruşma, 16 Nisan'a ertelendi.

Başsavcılıktan açıklama

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, davaya ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı.

Başsavcılığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"5 Nisan 2018 tarihinde Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde Kara Harp Okulu Komutanlığında görevli askerlerin darbeye teşebbüs ile ilgili davanın yargılanması sırasında, çıkan haberde duruşmadan kaçtıkları şeklinde isimleri geçen sanıklar Songül Hasdemir, Serkan Hasdemir, Mustafa Kayabaşı ve Zekeriya Şentürk'ün duruşmalara baştan itibaren katılmadıkları, dolayısıyla duruşma salonundan kaçmaları gibi bir durumun söz konusu olmayacağı, haberlerin bu yönüyle gerçeği yansıtmadığı, ayrıca daha önceden savunmaları alınan ve duruşmaya katılan tutuksuz sanıklardan 4'ünün cumhuriyet savcısı mütalaasını vermeden önce duruşma salonundan ayrıldıkları, haklarında yakalama kararı verildiği esnada salonda bulunmadıkları hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzeltme - 'Ara Kararda Tutuklama Çıkınca Duruşma Salonundan Kaçtılar' Başlığıyla Yayımlanan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement