"Edebiyat Ne İşe Yarar" - Son Dakika
Güncel

"Edebiyat Ne İşe Yarar"

Menteşe Belediyesi ve Türk Kütüphanecileri Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mine Söğüt'ün "Edebiyat Ne İşe Yarar" adlı söyleşisi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti.

01.04.2016 17:11

Söyleşiye Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcıları Mehmet Güven, Murat Gökalp, Muğla Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, Cumhuriyet Halk Partisi İl, İlçe Kadın Kolları ve vatandaşlar katıldı.

Söyleşinin açış konuşmalarını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz ile ülkemizin çok değerli aydın, gazeteci ve yazarlarını sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Cumhuriyet Gazetesinin çok değerli gazeteci ve yazarı Mine Söğüt aramızda. Kendisi "Edebiyat Ne İşe Yarar" adlı bu güzel söyleşi de bizlerle bir araya geldi. Bugün bizler ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Hanım içinde önemli bir gün. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ikinci kez hakim karşısına çıktı. Neden peki? Sırf mesleğini yaptığı, halkın haber alma, öğrenme hakkını yani bir gazeteci olarak haber yaptığı için. Tabi bu dava gazetecilik davasının ötesinde artık siyasallaşmış bir davaya dönüştüğü apaçık ortada. Burada yargılanması gereken Can Dündar değil, halktan gizlenenlerdir. Can Dündar'ın da dediği gibi, "Biz aslında sorgulayan tarafta olmalıydık". Umarım en kısa zamanda adalet yerini bulacaktır. Hiçbir gazetecinin halkı bilgilendirmek adına sırf mesleklerini yaptığı için, hakim karşısına çıkmadığı daha günler diliyorum. Bu anlamda Mine Hanıma aramızda olduğu için hoş geldiniz diyor, siz değerli konuklarımıza da katılımlarınız için teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, konuşmasına Mine Söğüt'ün çocukluğundan bu yana "Ya konuşarak ya da yazarak para kazanacağım" sözünden hareketle, "Mine Hanım para kazanıyor mu bilmiyorum ama çocukluk hayaline kavuşmuş gibi görünüyor. Topluma yazılarıyla, görüşleriyle ışık tutan çok önemli bir değerimiz. Tabi edebiyat çok geniş bir yelpaze. Çok ihtiyaç duyduğumuz, farklı düşüncelerin rahatlıkla tartışılabildiği ve yazarın, çizerin ve özellikle gazetecilerin rahatlıkla haber yapabildiği steril bir ortamın oluşması lazım. Sıkıntılı günler geçiriyoruz. Değerli iki gazeteci bugün sadece görevlerini yaptıkları için bugün ifade veriyorlar. Ama umutsuz olmayacağız. Her şeye rağmen umutla ya konuşarak, ya da yazarak hayatımıza devam edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mine Söğüt, konuşmasına olağanüstü bir dönemden geçildiğini belirterek, "Edebiyat ne işe yarar" söylemine bugünlerde kendimize daha çok sorar olduk. Bazen umutsuzluğa kapılıyoruz. Yaptığımı iş neye yarar diye. Ama bu soru, kitap okumak neye yarar? Piyano çalmak neye yarar? gibi anlamsız soruları da beraberinde getiriyor. Ben neye yarayacağını düşünmeden yazma tarafındayım. Yazmak, okumak, edebiyat, sanat; Bir kanaryanın ötüşü, bir günbatımı neye yararsa, o kadar değerli ve önemlidir benim için. Edebiyatın neye yaradığını bilmekten öte, bir kitap yazarken hayal etmek, neye yaramasını istemek ve neye yarayabileceğini hayal etmek, bence çok kıymetli" dedi.
Söyleşi, Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mine Söğüt'ün katılımcılar ile soru- cevap şeklinde devam etti. Söyleşi sonrası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün söyleşiye yapmış olduğu katkı ve katılımlarından dolayı Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mine Söğüt'e plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Edebiyat Ne İşe Yarar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement