Edirne'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Nevruz Kutlamaları

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

21.03.2016 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) 21 Mart Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

TÜ Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından Balkan yerleşkesinde düzenlenen etkinliklerin öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Topluluğun başkanı Muhammet Demirci etkinliğe katılanlara nevruz duası ettirdi.

TÜ Rektörü Prof .Dr. Yener Yörük, burada yaptığı konuşmada, terörü yapanları ve yaptıranları lanetlediğini söyledi.

Şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Yörük, "Nevruz bu coğrafyanın bu medeniyetin bahar bayramı ve baharın başlangıcıdır. Nevruz yeniden doğuş ve diriliş günüdür. Üniversitemiz açısından da her gün yeniden doğuşun bir anlamda bize vurgusudur nevruz. Her gün yeniden bilimi buluyormuş gibi bu coşku ve atmosferle bir aradayız. Birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Ülkemizin daha çok kenetlenerek ve üreterek ileri noktalara ulaşmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hasan Demiroğlu da terör örgütlerinin gerçekleştirdiği alçak ve hain eylemlerle Nevruz Bayramı'nı zehir etmeye çalıştığını belirtti.

"Biz kızılcık şerbeti içip onları sevindirmeyeceğiz" diyen Demiroğlu, "Bayramımızı sade bir şekilde de olsa kutlayacağız. Nevruz, Türk dünyasında ortak kültürel değer olması sebebiyle önemli bir yere sahiptir. Yazılı olmayan kaynaklar nevruzu Ergenekon Destanı'na dayandırmaktadır. Biz bu yıl Ergenekon'dan çıkışımızın 4 bin 653'üncü yılını kutlamaktayız. Türk dünyasında nevruz ortak inanmalarla yaşatılmaktadır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yörük ve kutlamalara katılan akademisyenler ateş yaktı, demir dövdü ve ok attı.

Kutlamalara katılanlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'de Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement