Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne Valiliği, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde uygulanan "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" programı devam ediyor.

04.09.2019 13:21  Güncelleme: 13:23

Edirne Valiliği, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde uygulanan "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" programı devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde hayata geçirilen projede meslek dersi öğretmenleri eğitim görüyor.

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde süre eğitim kapsamında AB Programları İzleme Uzmanı Nergiz Uzun, öğretmenlere eğitim verdi.

Uzunköprü'de yol yapım çalışması

Uzunköprü Belediyesi, yol yapım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, altyapı çalışmalarında zarar gören ve zaman içinde bozulan yollar ekipler tarafından onarılıyor.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi.

TÜ'ye olan ilgi artıyor

Trakya Üniversitesi (TÜ), 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 94,03'lük doluluk oranı ile en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim dönemi için ön lisans ve lisan programlarında açılan toplam 7 bin 967 kişilik kontenjana, 7 bin 491 öğrenci yerleşti.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, geçen yıl yüzde 85,07 olan doluluk oranının bu yıl yüzde 10,53 artarak yüzde 94,03'e ulaştığını belirtti.

Ek yerleştirme sonuçları ile doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının beklendiğini aktaran Prof. Dr. Tabakoğlu, şunları kaydetti:

"YKS yerleştirme sonuçlarına göre Trakya Üniversitesine yerleşen öğrencilerimi ve ailelerini tebrik ediyorum. YKS sonuçlarına göre üniversitemizim lisans kontenjanlarını yüzde 96,66 ön lisans kontenjanlarını ise yüzde 92 oranında dolduran öğrencilerimiz bizleri ziyadesiyle memnun etti. Türkiye genelinde 10 binin üzerinde öğrenci ile gerçekleştirilen 'Öğrenci Memnuniyet Anketi'nde kendine ikinci sırada yer bulan Türkiye'nin en yaşanabilir şehri Edirne ve Trakya Üniversitesi, sundukları kaliteli yaşam ve eğitim imkanlarıyla heyecanla yeni öğrencilerini bekliyor. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize başarı, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement