Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Komşu ülke iş kadınları Yunanistan'da buluştu.

18.03.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Evros Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Eşitlik Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı  Georgia Nikolaou Mavranezouku'nun daveti üzerine Edirne Kadın Girişimciler Kurul üyeleri Orestiada'da düzenlenen 'Komşu Halkların Kadınları' etkinliğine katıldılar.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eşitlik Bölge Komitesinin, Yunanistan Edirne Konsolosluğunun desteği ve Orestiada Belediyesi Eşitlik Komitesi ve Yerel Ticaret Örgütlerinin işbirliğinde,Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen  etkinlikte Edirneli kadın girişimciler  komşu ülke  kadın girişimcileri  ile buluştu.

Edirne'yi temsilen; Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve Rüçhan Zıpkınkurt, Mehpare Duvan, Sermin Ürenli ve genç kadın girişimcileri temsilen Melis Zıpkınkurt'un katıldığı etkinlik çerçevesi içerisinde Edirne'nin kadın girişimcileri  Orestiada da  bulunan kadın girişimcilerle bir araya geldi. Etkinlikte, kadın girişimciler  kendi başarı hikayelerini anlattılar ve çalışma hayatında yaşadıkları güçlükleri dile getirerek, iş hayatında kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını tartıştılar.

-Satranç turnuvası

18 Mart Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünce Geleneksel 8. Satranç turnuvası düzenlendi.

Şehit Üstegmen Efkan Yıldırım Ortaokulu'nda küçükler ve yıldızlar kategorisinde düzenlenen turnuvaya 77 öğrenci katıldı.

Şonuçlar şöyle oluştu:

Küçükler:  1. Seha Çalışkan, 2.Burak Köprübaş, 3.Uğur Cirit

Büyükler: 1.Erdem Türker, 2.Erdağ Eryılmaz, 3.Uygar Çelik

-"Pi Günü" kutlandı

Bahçeşehir Kolleji'nde Pi sayısı günü kutlandı.

Kolej'den yapılan yazılı açıklamaya göre,  kutlama çerçevesinde öğrencilere "Dünya Pi Günü" rozeti takıldı.

Ayrıca Edirne Bahçeşehir Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri arasında "Pi" konulu Afiş Tasarım yarışması düzenlendi. Düzenlenen bu yarışmayı 10- A sınıfından Yağmur Taş  kazandı. Pi sembolü üzerinde oynanan domino yarışmasını da 11.sınıf öğrencisi Zeynep Serbest ve Yalım Çakıcı adlı öğrencilerimizin oluşturduğu takım kazandı.

Öte yandan yazar Nihan İçözü kolej öğrencileriyle buluştu, kitaplarını imzaladı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement