Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, AB Proje Temaslarına Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, AB Proje Temaslarına Devam Ediyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, AB Proje Temaslarına Devam Ediyor

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, yeni açılan IPA-CBC Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında işbirliği temaslarına ve proje hazırlıklarına başladı.

29.01.2018 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, yeni açılan IPA-CBC Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında işbirliği temaslarına ve proje hazırlıklarına başladı.

Programın Türkiye tarafında uygulanmaya başladığı ilk yıllardan itibaren, en eski ve köklü işbirliklerini ve projeleri gerçekleştiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, her teklif çağrısında olduğu gibi, Ocak 2018'de yeni çıkılan teklif çağrısı sonrasında da Bulgaristan'ın Haskovo, Burgaz ve Yambol'da faaliyet gösteren muadil kuruluşları olan Ticaret ve Sanayi Odalarından işbirliği konusunda teklifleri almaya başladı.

Program kapsamında olası proje fikirleri ve işbirliği sahalarını görüşmek üzere Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası heyetinde, Oda Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov, Genel Sekreter Borjana Jeleva, Muhasebe Müdürü Ivan Yankov, Bilgi Hizmetleri Uzmanı Radko Drenchev ve Tercüman Erol Sherifov yer aldı. Heyeti Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ve AB Dış İlişkiler Departmanı'ndan Güliz Elif Yardımcı karşıladı.

Geçmişte de aynı program kapsamında her iki bölgenin turizmi için işbirliği yapan ve olumlu çıktılar elde eden Edirne ve Burgaz Odaları, bu deneyimlerini geliştirerek, İlimiz turizmine katkıda bulunmak adına yeni ortaklıklar yapmaya karar verdi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Türkiye'deki Program illeri arasında en köklü ve profesyonel Odalardan biri olduğunu ifade eden Burgaz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ivanov, "Böyle bir ortakla çalışmak her şeyden önce bizler adına prestij. Ekiplerimiz birbirini tanıyor ve çok verimli işler çıkarıyor. Eğer sizler de aynı fikirdeyseniz, bölgelerimiz için çok güzel işler yapabiliriz" dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, "Burgaz Oda ile girdiğimiz her ortaklıktan şehirlerimizin, bölgelerimizin, işadamlarımızın karlı çıktığını belirterek, biz işbirliğine her zaman açığız" diye konuştu.

Her iki bölgenin ortak noktalarından, Odaların işleyiş sisteminden, devletin kadın ve genç girişimcilere sağladığı olanaklardan ve bölgelerin insan kaynakları ihtiyaçlarına kadar birçok konuda bilgi ve görüş alışverişinde bulunan ekip, turizm sahasında ortak çalışma yapma kararı ile ziyareti sonlandırdılar. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, AB Proje Temaslarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement