Edremit Belediye Başkanı'nın Tahliye Talebi Reddedildi - Son Dakika
Güncel

Edremit Belediye Başkanı'nın Tahliye Talebi Reddedildi

Edremit Belediye Başkanı\'nın Tahliye Talebi Reddedildi

Balıkesir'de "İhalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Tuncay Kılıç'ın tahliye talebi reddedildi.

24.08.2013 05:21  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, "ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap" suçlarını işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın tahliye talebi reddedildi.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, yaklaşık 11 aydır Kepsut Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncay Kılıç, hazır bulundu.

Saat 09.00'da başlayan ve 14 saat süren duruşmada, mahkeme heyeti Kılıç'ın yanı sıra 65 kiyi dinledi. Kılıç'ın tahliye talebi, mahkeme heyetince reddedildi.

Mahkeme heyeti, gelmeyen sanıkların mevcutlu getirilerek dinlenmesi için duruşmayı 28 Ağustos'a erteledi.

Bu arada, Burhaniye Adliye Sarayı'na, mahkemeyi izlemek üzere Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve MHP İl Başkanı Bayram Çılgın ile partili bazı ilçe başkanları da geldi.

Başkan İsmail Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuncay Kılıç ve ailesine destek olmak için burada olduklarını söyledi. Ok, "Geç gelen adalet adalet değildir" dedi.

Duruşmanın sonunda Burhaniye Adalet Sarayı önünde merakla bekleyen Kılıç'ın yakınları ve çok sayıda vatandaş sessizce dağıldı.

-Olay-

Edremit Belediyesi'ne yönelik operasyonlar, "reklam panoları, otobüs durağı ve billboard gibi açık hava reklam alanlarının 2011'de 10 yıllığına kiraya verildiği ihaleye rüşvet karşılığında fesat karıştırıldığı, Kamu İhale Kanunu'nun 17. maddesince düzenlenen ve ihale sürecinde yasak olan bazı ilkelere aykırı davranıldığı, kamu zararı oluşturulduğu ve birtakım imar izinlerinde usulsüzlük yapıldığı" iddiasıyla düzenlenmişti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edremit Belediye Başkanı'nın Tahliye Talebi Reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement