Edremit'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri/seracılık İhtisas Osb İçin Yol Haritası Belirlendi - Son Dakika
Ekonomi

Edremit'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri/seracılık İhtisas Osb İçin Yol Haritası Belirlendi

Edremit\'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri/seracılık İhtisas Osb İçin Yol Haritası Belirlendi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde kurulması planlanan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi (süs bitkileri/seracılık OSB) için yol haritası görüşülerek karara bağlandı.

19.12.2017 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde kurulması planlanan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi (süs bitkileri/seracılık OSB) için yol haritası görüşülerek karara bağlandı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında düzenlenen toplantıya Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdoğuş, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve belediye yetkilileri, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Özbudak, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü yetkileri, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Edremit'te tarım ekonomisine büyük katkılar sağlayacak ve bacasız sanayi olarak nitelendiren Çıkrıkçı Mevkiinde yaklaşık 550 dönümlük bir arazi üzerine kurulması düşünülen tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi (süs bitkileri/seracılık OSB) 'nin kurulacağı alan, sağlayacağı avantajlar ve görüşülerek ülke genelinde hazırlanmış olan örnek projeler incelenerek değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantıda; tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin kuruluş aşamaları ile ilgili bakanlık mevzuatları ve izlenecek yol haritasının görüşülerek bölgede meydana getireceği istihdam ve teşvik koşulları ile tarım sektöründe Edremit'te oluşacak yeniliklerin ve mevcut tarım sektörünün geliştirilmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda başvuruların kısa sürede tamamlanarak OSB kurulması sürecinin başlatılması yönünde kararlar alındı.

Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin jeotermal enerji kaynağına sahip bölgelerde kurulmasının öncelikli olduğunu belirten Kaymakam Ali Sırmalı "Edremit'te tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda devletimiz, tarım sektöründe uygulanan politikalar ve verilen desteklerle önemli teşvikler sağlamaktadır. Edremit ilçemizde kurmayı planladığımız OSB kapsamında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde süs bitkileri/seracılık sektöründe Yalova ilimizde bir organize sanayi bölgesinin bulunduğunu ve bu organize sanayi bölgesinin Yalova'nın tarım ekonomisini canlandırdığını ve büyük katkı sağladığını gördük. Bizler de ilçemizdeki yetkililer olarak Edremit ilçemizin coğrafi konumu ve sahip olduğu jeotermal enerji potansiyelinin değerlendirilerek, özellikle tarım sektöründe bu potansiyelden yüksek seviyede faydalanılmasını istiyoruz. İlçemizde özellikle süs bitkileri/seracılık alanında kurulacak tarıma dayalı organize ihtisas sanayi bölgesinin ilçemizin tarımsal ekonomisinin büyümesinde ve gelişmesinde önemli katkılarının olacağı düşüncesindeyiz. Bu nedenle OSB'nin ilçemize kazandırılması için kısa sürede başvuruların tamamlanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Bu konuda Valimiz Ersin Yazıcı, Bölge Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun büyük destekleri bulunmaktadır. İlçemize kazandırmayı planladığımız OSB için bize destek sağlayacak kurumlarımıza, sektörlerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

OSB'nin kısa sürede kurularak faaliyete geçirilmesinin planlandığını belirten Kaymakam Sırmalı Edremit'in ve bölgenin tarımsal çeşitliliğinin artırılarak tarımsal ekonomiye katkı sağlamak hedefinde olduklarını ve bu aşamaya gelinmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Edremit'te Tarıma Dayalı Süs Bitkileri/seracılık İhtisas Osb İçin Yol Haritası Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement