Efes Gitti One Love Kaldı - Son Dakika
Güncel

Efes Gitti One Love Kaldı

Efes Gitti One Love Kaldı

Tepkiler nedeniyle Efes Pilsen, 10. yılında One Love Festival'den adını çıkardı. Haberi, Eyüp Belediye Başkanı verdi.

13.07.2012 17:02  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampusu'nda bu yıl 10.'su gerçekleştirilecek Efes Pilsen One Love Festival, henüz başlamadan tepki çekti. Ve tepkiler üzerine bugün festival sponsoru olan Efes Pilsen, adını festivalden çıkarmaya karar verdi. Kararı da Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Twitter hesabından böyle duyurdu:

"Santraldaki Festival ile ilgili temaslarimiz sonucu EfesPilsen ismi çekilmiş OneLove festivali olmuştur halkimizin hassasligina teşekkürler"

ÖNCE YEŞİLAY ŞİKAYET ETTİ

Festivale ilk tepki Yeşilay'dan gelmişti. Yeşilay Cemiyeti, İstanbul Valiliği'ne başvurarak Efes One Love Müzik Festivali'nin iptal edilmesini istedi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı, kanun gereği alkol firmalarının bu tür festivallere sponsor olmasının yasal olmadığını, bundan dolayı verilen iznin iptal edilmesini istediklerini söyledi. Alkol firmalarının bu tür etkinliklerle gençleri hedef aldığını ve yeni kullanıcılar kazanmayı amaçladıklarını ileri süren Balcı, "Gençlerin ilgi alanına giren etkinliklerde alkollü içki markalarını çağrıştıracak hiçbir şey bulundurulamaz. Bu festivalin isminin bir alkol markası olması ise bu yasaya kesinlikle aykırıdır" dedi.

Ancak geçtiğimiz hafta, 4-67- Temmuz tarihlerinde Parkorman'da gerçekleştirilen müzik festivali de Tuborg'un sponsorluğunda Tuborg Goldfest adıyla yapıldı.

"EYÜPLÜLER" GRUBUNDAN TEPKİ

Bunun ardından sosyal medya hareketlenirken "Eyüplüler" adlı bir grup, internette bir duyuru yayınladı. Duyuruda şöyle deniyordu:

"Biz kimsenin inancına yaşantısına sanat anlayışına karşı bir tepki koymuyoruz, sanatçıların katılması ve kendi sanatlarını icra etmesine de bir itirazımız yok. Ancak Osmanlı'dan yadigar kalan bu mekanda ve Eyüp Sultan İlçesinin sınırları içerisinde, mübarek üç ayların içinde tam da Ramazan ayının girişine yakın bir tarihte böyle bir festivalin bizler gibi Tüm Eyüplüleri ve Eyüp Sultan severlerini rencide edeceğini hem siyasi ve mülki erkanın hem de festivalin sponsoru olan firmaların ve Bilgi Üniversitesi yetkililerinin bilmesi ve bu hassasiyetlere uygun bir şekilde hareket etmesini istiyoruz"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Efes Gitti One Love Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement