Ege Manevraları 79. Yılında Söke'de Öğrencilere Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Ege Manevraları 79. Yılında Söke'de Öğrencilere Anlatıldı

Ege Manevraları 79. Yılında Söke\'de Öğrencilere Anlatıldı

1937 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat katılımıyla Söke’de gerçekleştirilen Ege Manevraları, 79. yılında düzenlenen etkinlikle anıldı.

11.10.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1937 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat katılımıyla Söke'de gerçekleştirilen Ege Manevraları, 79. yılında düzenlenen etkinlikle anıldı.

Söke ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tarihinde önemli izi olan Ege Manevraları bu kez gençlere anlatıldı. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen etkinliği Nebahat Alpan İlkokulu öğretmenlerinden Ramazan Çal sunarken, etkinlikte konuşmacı olarak Söke Belediyesi Kent Arşivi ve Müze Sorumlusu Cevdet Üzüm yer aldı. Cevdet Üzüm'ün 2010 yılından itibaren yaptığı araştırma ile Söke Kent Arşivi'ne kazandırdığı Ege Manevraları dokümanları ve o dönemin tanıklarıyla yapılan sözlü tarih çalışmasıyla ortaya çıkan Ege Manevraları Arşivi, öğrencilere anlatıldı. Düzenlenen etkinlikte salonda gerçekleşen sunumun ardından, Kültür Salonu fuayesinde devamlı olarak sergilenen Ege Manevraları görsel sergisi gezildi.

Geçtiğimiz yıl Ege Manevraları ile ilgili ilki gerçekleştirilen 78. yıl etkinliğinde Atatürk'ü ve Ege Manevralarını 1937 yılında gören canlı tanıklar bir araya getirilmişti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Manevraları 79. Yılında Söke'de Öğrencilere Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement