Ekonomi Bakanı Çağlayan MERSİN - Son Dakika
Politika

Ekonomi Bakanı Çağlayan MERSİN

Ekonomi Bakanı Çağlayan MERSİN

Ekonomi Bakanı Çağlayan MERSİN

13.09.2013 16:39

Ekonomi Bakanı Çağlayan - MERSİN

Ekonomi Bakanı Çağlayan:

- (Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlık adaylığı) "Benim böyle bir kararım, düşüncem yok. Bu anlamda ben Mersin'e şimdiki konumumda daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum"

MERSİN (AA) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı konusunda "Benim böyle bir kararım, düşüncem yok. Bu anlamda ben Mersin'e şimdiki konumumda daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum" dedi.

İl Özel İdaresi konferans salonunda düzenlenen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) sözleşme imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için isminin konuşulduğunu ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın çok onurlu ve saygın bir görev olduğunu belirten Çağlayan, şunları söyledi:

"Adaylık konusunda ismimi söyleyenlerin büyük bir kısmı iyi niyetli söylüyor. Bir kısmı böyle bir şeyi gönlünden geçirdiği için söylüyor. Bir kısmını da bunu bir propaganda aracı olarak, dezenformasyon yapmak adına, beklentileri yükseğe çıkartıp, bir taktik olarak 'AK Parti'ye nasıl büyükşehir belediye başkanlığını kazandırmayız'ın çabası içerisinde görüyorum. Korkunun ecele faydası yok. Mersin gibi Akdeniz'in incisi bir kente 1 milyon 750 bin nüfusu olan adeta turizmin, tarımın, lojistiğin başkenti olan bir kente büyükşehir belediye başkanlığı yapmak gerçekten onurdur. Ancak benim böyle bir kararım, düşüncem yok. Bu anlamda ben Mersin'e şimdiki konumumda daha fazla faydalı olduğuma inanıyorum. Yok eğer Ekonomi Bakanımız, '2 yıldır Mersin'e faydalı olmadı' diyorsanız, oturur konuşuruz. Ama ben hiçbir zaman için belediye başkanlığı düşünmedim. Böyle bir hesabım olmadı."

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Çağlayan, "Zafer Çağlayan'dan çok daha iyi, bu işi yapabilecek insanlar gelecek. Mersin'de onlarla bir ve beraber çalışacağız. Ben bakan olarak Mersin'de aday olarak göstereceğimiz, büyükşehir belediye başkan adayı olarak çıkabilecek kişinin her zaman yanında olacağım" dedi.

Mersin'in, hak ettiği, layık olduğu bir sisteme, bir büyükşehir başkanına kavuşmasını dilediklerini aktaran Çağlayan, başkan adaylığı için partilerine çok müracat olduğunu, çeşitlilik ve zenginliğin kendileri için önemli olduğunu, bu anlamda herkese kapılarının açık olduğunu kaydetti.

Adaylık sürecini nasıl yürüttüklerinin belli olduğunu belirten Çağlayan, "Biz önce sayın Başbakanımızın başkanlığında, arkasından yönetim kurulunda, MYK'da bu konular görüşülür. Görüşmeye başlamıştık. Bununla ilgili bütün iller ve ilçeler bazında anketler şuanda yapılmıştır. Bizim için vatandaşın ne istediği, ne söylediği esastır" diye konuştu.

Demokratik standartlara ve demokratik sonuçlara sonuna kadar saygılı olduklarını vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti:

"İnanın ki bizim büyükşehir belediye başkan adayımız, belediye başkanı olduğu zaman asla siyasi partizanlık, particilik yapmayacaktır. Bizim belediyecilik anlayışımızda, 'bize oy veren, vermeyen' diye bir ayrımımız asla olmaz. Oy versin, vermesin bütün halkımıza, bütün hemşehrilerimize hizmet etmeyi adeta kendimize görev kabul etmiş bir anlayışa sahibiz. Bunun için ben tekrar böyle bir adaylık düşüncem olmadığını, aday olmayacağımı ve bu anlamda hizmetime devam ettiğim sürece bu şekilde devam edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum."

Zafer Caglayan

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Yayınlayan: Tevfik Işık

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ekonomi Bakanı Çağlayan MERSİN - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement