Elano, Hindistan'da Gol Kralı Oldu - Son Dakika
Spor

Elano, Hindistan'da Gol Kralı Oldu

Galatasaray'ın beğenmeyip gönderdiği Elano Blumer, Hindistan Ligi'nde gol krallığına ulaştı ve "Altın Ayakkabı" ödülünü kazandı.

21.12.2014 13:35  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'dan 2010'da ayrılan ve futbol hayatına Hindistan'da devam eden Elano Blumer, Chennaiyin formasıyla gol krallığına ulaşarak "Altın Ayakkabı" ödülünün sahibi oldu.

Hindistan Süper Ligi'nde bu yıl çıktığı 11 maçta 8 gol atan Elano, sezonu gol krallığıyla tamamladı. Brezilyalı futbolcuya Altın Ayakkabı ödülünün yanı sıra federasyon yönetimi tarafından araba hediye edildi.

ATLETICO DE KOLKATA ŞAMPİYON OLDU

Birçok emektar futbolcunun forma giydiği Hindistan Süper Ligi'nin ilk sezonunda 8 takım mücadele etti. Kariyerinde Barcelona, Liverpool ve Atletico Madrid gibi takımlarda top koşturan İspanyol Luis Garcia'nın yer aldığı Atletico de Kolkata, finalde İngiliz file bekçisi David James'in kalesini koruduğu Kerala Blasters'ı 1-0 yenerek Hindistan'da sezonu şampiyonlukla noktaladı.

DÜNYACA ÜNLÜ İSİMLER OYNAMIŞTI

Kriket ve hokey gibi sporların yaygın olduğu Hindistan'da futbolun gelişmesi için yapılan yatırımın ardından bu sezon İtalyan Alessandro Del Piero, Marco Materazzi, Fransız Nicolas Anelka, David Trezeguet ve Robert Pires, İspanyol Luis Garcia, Joan Capdevila, Sergio Contreras Pardo, Brezilyalı Elano, Andre Moritz, İsveçli Fredrik Ljungberg, İngiliz kaleci David James gibi oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico da ülkede görev aldı.

Elano, Hindistan\'da Gol Kralı Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Elano, Hindistan'da Gol Kralı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mhmmtozpak: Boşuna hindistan da öküzler rağbet görmüyor 21 1 Yanıtla
  • cisszzz: Gorende 80 maca cikmis sanir... sabri reis tek macta kral olur o vakit... 18 3 Yanıtla

Advertisement