Elazığ Belediyesi'nden Örnek Çalışma "Kılavuz Yüzey Döşeme" - Son Dakika
Güncel

Elazığ Belediyesi'nden Örnek Çalışma "Kılavuz Yüzey Döşeme"

Elazığ Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza atarak görme engelli vatandaşlar için belediye binasına ve şehrin ana arterlerine kılavuz yüzey döşenmesine başladı.

23.11.2013 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Belediyesi'nden Örnek Çalışma Görme Engelli Vatandaş İçin "Kılavuz Yüzey Döşeme"

Engelli vatandaşlar için gerçekleştirilen birçok proje ile takdir toplayan Elazığ Belediyesi örnek bir çalışmaya daha imza atarak görme engelli vatandaşlar için belediye binasına ve şehrin ana arterlerine kılavuz yüzey döşenmesine başladı.

Bir süre önce başlatılan çalışmayla da engelliler için bir araç tahsis edilerek, vatandaşlar evlerinden alınarak hastaneye götürülüyor ve tedavisi bittikten sonra da tekrar evlerine bırakılıyor.

GAZİ CADDESİ YENİLENİRKEN ENGELLİ VATANDAŞLAR UNUTULMADI

Bu kapsamda Gazi Caddesi'nde son teknoloji asfalt kullanılarak asfaltlama yapıldı ve aydınlatma sistemi yenilendi. Engelli vatandaşları unutmayan Elazığ Belediyesi Sokak girişlerini de tekerlekli sandalyelerini rahat çıkarmaları için düzenledi.

Belediye tarafından maddi imkânı olmayan yüzlerce engelli vatandaşımıza akülü araç tahsis edilerek, bizzat Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından teslim edildi.

Engelli vatandaşların ihtiyaçları ile yakından ilgilenen Başkan Selmanoğlu, her zaman yanlarında olarak imkânlar dâhilinde yardımlarda bulundu.

ÖRNEK BİR ÇALIŞMA DAHA HİZMETE GİRDİ

Elazığ Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından görme engelli vatandaşlar için Belediye binasının ön ve arka girişleri ile tüm katlarına kılavuz yüzey döşemesi yapıldı. Toplu taşıma araçlarıyla Belediye binasına gelen görme engelli vatandaşlar için asansörlerin yan tarafına da kabartma yazıyla kat planı yazıldı. Böylece görme engelli vatandaşlar belediye binasındaki işlerini kılavuz yüzey ve kabartma yazı sayesinde tek başına yürütebilecek.

Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından şehrin en işlek caddesi olan Gazi Caddesi'ne de kılavuz yüzey döşemesi yapıldı. Görme engelli vatandaşların tek başına yürüyebilmesi için yapılan kılavuz yüzey döşemesi Öğretmenevi önündeki otobüs durağından başlayarak tüm Gazi Caddesi boyunca uygulandı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Engelli vatandaşları hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.

Başkan Selmanoğlu, Belediye olarak engelli vatandaşlar için birçok çalışma yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Görme engelli vatandaşlar için kılavuz yüzey döşemesi çalışmasını başlattıklarını belirten Başkan Selmanoğlu, bu çalışmanın görme engelli vatandaşların işlemlerini yapmalarında kendilerine kolaylık sağlayacağını söyledi.

Başkan Selmanoğlu, şehrin işlek caddelerinde kılavuz yüzey döşenmesine başladıklarını ve en kısa sürede tamamlayacaklarını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Elazığ Belediyesi'nden Örnek Çalışma 'Kılavuz Yüzey Döşeme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement