Elazığ'da Sahur Halayı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Sahur Halayı

Elazığ\'da Sahur Halayı

Elazığ'da sahur halayı ELAZIĞ'da Ramazanlar aylarında yaşanan sahurda halay çekme gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl da devam ediyor.

28.06.2015 12:17

Elazığ'da sahur halayı

ELAZIĞ'da Ramazanlar aylarında yaşanan sahurda halay çekme gelenliğini yaşatmak ve yeni nesillere öğretmek amacıyla bu yıl da devam ediyor. Sürsürü Mahallesi'nde sahur vaktinde çalan davul ve klarnet eşliğinde mahalleli, çifteteli oynayıp halay çekti.

Sürsürü Mahallesi Yeşil Cami önünde toplanan mahalleli davul ve klarnet eşliğinde toplanan mahalleli, çiftetelli oynayıp halay çektiler. 4 yıl önce başlatılan eski Ramazan geleneklerinde olduğu belirtilen ve Zöhür halayı denilen geleneğin yeni nesillere öğretilmesi ve geleneğin unutulmaması için her yıl yapılmaya başlandı.

Sürsürü Mahalle Muhtarı Abdulkerim Sarıaydın, oruç ayında mahalleli olarak bu yıl 4'üncüsünü yaptıkları sahur halayı geleneğini gelecek nesillere taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Bilal Çoban, geleneği sürdüren mahalle sakinlerine teşekkür ederek, "Bu geleneği yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Elazığ'da Ramazan deyince Zöhür halayı hep akla gelirdi. Mahallelerimiz bunu yaşatıyordu, Allah nasip ederse son sahur günü Öğretmen evi önünden yaklaşık bin kişi ile Elazığ'ın en büyük sahur halayını organize edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Sahur Halayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement