Elazığ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Elazığ'dan Kısa Kısa

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Hazardağlı İlkokulu ve Bahçelievler Kur'an Kursu'nda "Sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite" konulu eğitimi verildi.

22.02.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Hazardağlı İlkokulu ve Bahçelievler Kur'an Kursu'nda "Sağlıklı beslenme, obezite ve fiziksel aktivite" konulu eğitimi verildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, gelişen teknolojiyle insanların yaşam biçimlerinin ve beslenme alışkanlıklarının olumsuz yönde etkilendiği, buna bağlı olarak beslenme tarzındaki değişiklikler ve fiziksel hareket azlığı gibi birtakım olumsuz şartların bir araya gelmesiyle obezite riskinin arttığı belirtildi.

Türkiye'de özellikle çocukları ve gençleri etkisi altına obezitenin sıklığının giderek arttığı ifade edilen açıklamada, "Toplumdaki tüm bireylerin bedensel ve zihinsel aktivitelerini en iyi şekilde yerine getirmeleri, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak amacıyla Hazardağlı İlkokulu'nda 120 öğrenci ve 10 öğretmene, Bahçelievler Kur'an Kursu'nda 30 kursiyere yeterli ve dengeli beslenme, obezite ve fiziksel aktivite konularında eğitim verilmiştir" denildi.

-Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, konser verecek-

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Cinuçen Tanrıkorur'un bestelerinden oluşan konser verecek.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, periyodik konserlerine devam eden koro tarafından 22 Şubat'ta saat 20.00'de Tanrıkorur'un bestelerinden oluşan konser verileceği belirtildi.

İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde Cinuçen Tanrıkorur'un 9 eseri, koro ve solo icra edilecek. İkinci bölümde ise saz eserlerinin ardından Leyla Ayhan ve Levent Eyduran dinleyiciler için seçmiş oldukları eserleri seslendirecek.

Açıklamada, Tanrıkorur'un 1938-2000 yılları arasında yaşadığı, ilk bestelerini 14 yaşındayken yaptığı belirtildi.

Muhabir: İsmail Şen/ Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Elazığ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement