Elazığ Şehidi Rıstam Çetin'in Naaşı Baba Ocağına Getirildi - Son Dakika
Güncel

Elazığ Şehidi Rıstam Çetin'in Naaşı Baba Ocağına Getirildi

Elazığ şehidi Rıstam Çetin'in naaşı baba ocağına getirildiİSTANBUL - Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin'in cenazesi helallik alınma üzere Fatih'teki baba ocağına getirildi.

27.06.2017 13:55

Elazığ şehidi Rıstam Çetin'in naaşı baba ocağına getirildi

İSTANBUL - Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kırsalında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin'in cenazesi helallik alınma üzere Fatih'teki baba ocağına getirildi. Şehidin eşi "Benim kızım daha 2 yaşında bile diyerek" gözyaşlarına boğuldu.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Yayladere kırsalında Bingöl sınırı yakınlarında yürütülen terör operasyonunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin'in baba ocağına ateş düştü. Evli ve Asmin Nisa isimli 2 yaşında bir kızı olan şehidin cenazesi helallik alınmak üzere Fatih Keserciler Sokak Zeyrek Mahallesi'nde bulunan baba ocağına getirildi. Şehit Uzman Çavuş Çetin'in baba ocağının olduğu mahalle dev Türk bayraklarıyla donatılırken yakınları da şehidin Türk bayrağına sarılmış naaşı başında uzun süre göz yaşı döktü.

Şehidin baba ocağın taziye çadırı kuruldu. Burada şehidin, eşi Aysel Çetin, kardeşleri Hikmet ve Gurbet Çetin taziyeleri kabul etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de şehidin baba ocağına gelerek aileye başsağlığı diledi.

Ardından Şehit Uzman Çavuş Çetin için dualar edilerek helallik alındı. Bu sırada şehidin eşi "Benim kızım daha 2 yaşında bile diyerek" gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşini yakınlarının teselli etmeye çalıştığı görüldü.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracıyla şehidin naaşı camiye götürülürken, kalabalık da cenaze aracının arkasından Ataköy 5. Kısım Camii'ne yürüdü.

Öte yandan, evli ve Asmin Nisa isimli 2 yaşında bir kızı olan şehidin annesi Behiye Çetin'in de 6 ay önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Şehidin çocukluk arkadaşı Feyyaz Başkan, "Polis veya asker olmak isterdi hep. Sözleşmeli askerlik söz konusu olunca hemen kayıt oldu. milleti için, vatanı için çalışmak istiyordu. En son bayramda konuştuk. Konuşmuştuk, eğlenmiştik ama ertesi gün böyle olacağını bilemezdik. Arkadaşı aradı beni, başta şaka yapıyor sandım inanamadım" dedi.

Elazığ Şehidi Rıstam Çetin\'in Naaşı Baba Ocağına Getirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ Şehidi Rıstam Çetin'in Naaşı Baba Ocağına Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement