Elazığ Valisi Kaldırım, Harput'ta İncelemede Bulundu - Son Dakika
Güncel

Elazığ Valisi Kaldırım, Harput'ta İncelemede Bulundu

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'ne giren Harput'u ziyaret edip incelemelerde bulundu.

08.06.2018 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesi'ne giren Harput'u ziyaret edip incelemelerde bulundu.

Kaldırım, tarihi Harput Mahallesi'nde restorasyon çalışmalarını inceleyip, esnafla bir araya geldi.

Harput'ta 81 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Ercan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kaldırım, ardından Harput Jandarma Karakolunu ziyaret ederek trafik ve asayiş durumu ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaldırım, burada yaptığı açıklamada, tarihi Harput mahallesinin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren dünyanın sayılı kültür ve turizm yerlerinden biri olduğunu anımsattı.

Tarihi Harput Mahallesi'ni bu mirasa kavuşması için çok uğraş verildiğini aktaran Kaldırım, şunları aktardı:

"Biz bu mekanın markalaşması ve dünyaya tanıtılması için yoğun faaliyetlerde bulunuyoruz. Cidde, Dubai, Paris, Berlin ve değişik fuarlarda yoğun tanıtım etkinlikleri yaptık. Ağustos ayında Tokyo'ya çıkarma yapıp gastronomi, Kürsübaşı, Harput musikisi, mehter gösterileri gibi aktivitelerle tam bir tanıtım şöleni yapacağız. Bir yandan bunları yaparken bir yandan da yoğun bir şekilde altyapı ve restorasyon çalışmaları yapıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Valisi Kaldırım, Harput'ta İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement