Ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde ayrılma kararına sitem etti - Son Dakika
Dünya
BBC

Ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde ayrılma kararına sitem etti

Dünyaca ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ve sürecin yürütülüş şeklinin, kendisini İngiliz olmaktan utandırdığını söyledi.

31.05.2019 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) kararının ve sürecin yürütülüş şeklinin, kendisini İngiliz olmaktan utandırdığını söyledi. Son dünya turnesi "Farewell Yellow Brick Road" kapsamında İtalya'nın Verona kentinde verdiği konser sırasında konuşan John, "Yaptığı şeyden ötürü ülkemden utanıyorum" dedi.

"AVRUPALIYIM, APTAL EMPERYALİST BİR İNGİLİZ DEĞİL"

John, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetçilerden, özellikle Britanyalı siyasetçilerden, Brexit'ten bıktım usandım. Ben Avrupalıyım. Aptal, sömürgeci, emperyalist bir İngiliz değil." İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 1998 yılında Elton John'a müzik ve hayır işlerine yaptığı katkılardan ötürü şövalyelik nişanı vermiş ve şarkıcı "Sir" unvanını almıştı.

Ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde ayrılma kararına sitem etti

"İNSANLARA MÜMKÜN OLMAYAN SÖZLER VERİLDİ"

Elton John, İngiltere'de insanlara Brexit ile ilgili olarak en başta doğruların söylenmediğini belirtti. John, "İnsanlara saçma sapan ve ekonomik olarak uygulanması mümkün olmayan sözler verildi" dedi. Brexit sürecinin de çok karmaşık olduğunu söyleyen John, "Bu, insanları gözleri bağlı şekilde labirente koyup, 16 kez kendi çevrelerinde döndürüp yolu bulmalarını istemek gibi bir şey" diye konuştu.

Dünya turnesinde olan Elton John, gelecek sonbaharda da otobiyografisini yayımlamaya hazırlanıyor. Sanatçının şöhrete yükselişini ve uyuşturucu sorununu anlatan otobiyografik Rocketman filmi ise şu an İngiltere'de vizyonda.

Ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere\'nin Avrupa Birliği\'nde ayrılma kararına sitem etti
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Ünlü şarkıcı Elton John, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde ayrılma kararına sitem etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Zeynep: Hayret kaç gündür hiç Şeyma haberi yok acaba Acun mu engelledi ? 3 0 Yanıtla
  • Ab vatandaşı: Bencede çok aptalca. Bir AB vatandaşı olarak İngiltere de yaşamak ve çalışmak istediğim zaman oranın belediyesine gidip ikametimi kayıt yaptırarak orada yaşama hakkımı alamazlar. Türkiye de iş yok para yok sadece tatillerde gelerek en güzel yerlerde tatilimi yapmak istiyorum. Sterlin kazanarak Türk lirası karşılığında daha da satın alma gücüm olsun istiyorum. Sadece kimlik kartımla pasaport dahi gerekmeden) 28 avrupa ülkesi 148 ülkeye vizesiz giriş hakkım varken avrupa ülkelerimde 27 ye inmesini istemiyorum. Pardon ingiltere ab den çıksa bile yine vizesiz girebileceğim. 0 2 Yanıtla
  • Doğru söyleyen adam: Bu Adam kime oy verecekmiş?? 0 0 Yanıtla
BBC

Advertisement