Emek Sineması Protestocularının Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Emek Sineması Protestocularının Yargılanmasına Başlandı

Emek Sineması Protestocularının Yargılanmasına Başlandı

Emek Sineması'nın yıkılmasını engellemek amacıyla düzenlenen gösteri sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

12.09.2013 14:45  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emek Sineması'nın yıkılmasını engellemek amacıyla düzenlenen gösteri sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınan 4 kişinin yargılanmasına başlandı. Polise mukavemet yapmadıklarını ve şiddet göstermediklerini iddia eden sanıklar, amaçlarının tarihi kültüre sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı yapılan eylemde gözaltına alınıp haklarında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 4 kişinin yargılanmasına bugün İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Sinema yazarı Berke Göl, Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka ve avukatları hazır bulundu. Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından savunmaları alındı.

Sanıklardan Mehmet Berke Göl, 7 Nisan 2013 günü İstanbul Film Festivali'nin kutlandığı bir günde kendisinin festivalde jüri üyesi olduğunu ve o sebeple İstiklal Caddesi'nde bulunduğunu ifade ederek, "Emek Sineması'nın yıkılışı uzun zamandan beri gündemdeydi. Biz sinemaseverler ve sanatçılar olarak yıkılmasını istemiyorduk. Bu amaçla o gün tamamen barışçıl amaçlar ile bir yürüyüş tertip edilmişti. Ancak emniyet birimleri sokağın başını kapattığı için içeriye giremedik. Ben arka tarafta olduğum için içeriye giremedim ve neler konuşulduğunu duymadım. Kimseye mukavemet etmedim, taş sopa kullanmadım. Olay yeri kalabalık olduğu için polisin anonsunu da duymadım" dedi.

Sanık Hazar Berk Büyüktunca ile Özgür İpek ve Mehmet Ferit Aka'da savunmalarında yıkım kararını protesto etmek amacıyla İstiklal Caddesi'nde bulunduklarını söyleyerek eylemde şiddet kullanmadıklarını, sadece Emek Sineması'nın yıkılmaması için protesto gösterilerine katıldıklarını ancak polisin şiddetinden etkilendiklerini söylediler. Savunmanın sonunda sanıklar haklarında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme sanıklara ve sanık avukatlarına yazılı savunmalarını hazırlayıp mahkemeye sunabilmeleri için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emek Sineması Protestocularının Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement