"Emirseyit Salamura Bağ Yaprağı" Marka Olma Yolunda - Son Dakika
Yerel

"Emirseyit Salamura Bağ Yaprağı" Marka Olma Yolunda

Tokat'ın Emirseyit beldesinde yetiştirilen salamura bağ yaprağının, bir marka haline gelmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi

24.06.2011 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Emirseyit beldesinde yetiştirilen salamura bağ yaprağının, bir marka haline gelmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Emirseyit Beldesi Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl, yaptığı açıklamada, son yıllarda beldelerinde salamura bağ yaprağı üretiminde artış olduğunu söyledi.

Önceki senelere göre beldede bağcılıkta artış gözlediklerini belirten Ağıl,

"Beldemizde yaygın olarak asma bağ yaprağı üretiliyor. Asma bağ yaprağını ihraç için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Beldede yaşayan vatandaşlarımız önceden yapraklarını Tokat merkeze götürerek satıyorlardı, şimdi ise tüccarlar beldemize gelerek yaprak alıyorlar.

Vatandaşımız tarlasından yaprak satar hale geldi. Belde ekonomimiz için bu çok önemli. Vatandaşımız artık yaprağını kendisi satmak için uğraşmıyor" diye konuştu.

Belediye olarak salamura bağ yaprağı üretiminin gelişmesi konusunda her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Ağıl, "Belediye olarak beldemizde yapılacak olan tesisler için yatırımcılara gerekli yardımları yapmaya hazırız. Amacımız Emirseyit salamura bağ yaprağını marka haline getirmek. Şun anda yaprağın batmanı 25-30 liradan satılıyor" dedi.

Emirseyit beldesinde 2 bin 500 dekar alanda salamura bağ yaprağı üretimi yapıldığı, yıllık 100-150 ton arasında salamura yaprak üretildiği kaydedildi. Üretilen 100-150 ton salamura yaprağın bir kısmının iç piyasada tüketildiği, bir bölümünün ise yurt dışına ihraç edildiği belirtildi.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Emirseyit Salamura Bağ Yaprağı' Marka Olma Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement