Emıtt Fuarı'nda Güzelyurt Çömleği İlgi Gördü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Emıtt Fuarı'nda Güzelyurt Çömleği İlgi Gördü

02.02.2014 11:50

Kapadokya’nın batıya açılan kapısı Güzelyurt, İstanbul’da düzenlenen EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda çömleği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kapadokya'nın batıya açılan kapısı Güzelyurt, İstanbul'da düzenlenen EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda çömleği ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un Kapadokya'nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliğine beşiklik eden tarihi bir merkez olduğunu söyledi.

Güzelyurt'un tanıtımı için İstanbul'da TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 'EMITT 18. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldıklarını belirten Özeş, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda fuara katılarak Güzelyurt'un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttık" dedi.

Güzelyurt'un çömlekle ön plana çıktığını anlatan Özeş, şunları kaydetti:

"Fuara çömlek makinesi getirerek, Yöresel Gelveri çömleğini yaptık. Güzelyurt'ta ilk yaşam izleri 7 bin 500 yıl öncesine kadar giderken, bu bölgelerde çıkan çömlekler, çömlekçiliğin Güzelyurt'taki önemini de yansıtıyor. Güzelyurt'taki çömlek sanatını yeniden canlandırmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Yöresel Gelveri çömleği de fuarda büyük ilgi gördü. Yine Gelveri ekmeği, katalog, broşür ve CD dağıtırken, çini, rapido çalışması ve diğer el sanatlarının tanıtımını gerçekleştirdik."

Ihlara, Manastır Vadileri, kilise, yeraltı şehirleri ve Gelveri evleri ile tarihi ve doğal zenginliğe sahip olan Güzelyurt'un fuarda büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Özeş, ilçenin önümüzdeki yıllarda daha fazla turist çekeceğini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emıtt Fuarı'nda Güzelyurt Çömleği İlgi Gördü - Son Dakika


Advertisement