Engelli Öğrencilerden El İşi Sergisi - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrencilerden El İşi Sergisi

Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, engelli öğrencilerin yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi Bakırköy'de açıldı.

12.05.2014 14:25

Engelli öğrencilerin yaptığı el işi ürünlerinden oluşan sergi Bakırköy'de açıldı.

Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen serginin Özgürlük Meydanı'ndaki açılışında, engellilerin sorunlarına dikkati çekmek ve çözüm bulmak için katkı vereceklerini söyledi.

Engellilerin önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalar yaptıklarını belirten Öztürk, çalışmalar çerçevesinde güzel uygulamalar yaptıklarını kaydetti.

Öztürk, "Bu çalışmaları yaygınlaştırmak istiyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Bakırköy'de engellilere eğitim veren 2 okul var. 600'e yakın öğrencimiz var. Fırsatlar, imkanlar verildiğinde ne kadar güzel işler başardıklarını göreceğiz ve gurur duyacağız" diye konuştu.

Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın da engellilerin, Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 8'ini oluşturduğunu ifade etti.

Aydın, fırsat verildiğinde engellilerin güzel işler başarabildiğine işaret ederek, "Engelli bireylerimizin yüzde 30'u eğitim öğretim alamıyor. Bizlere düşen görev ise eğitim alamayanları öğretim ve sosyal hayata kazandırmaktır" dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise engelli vatandaşları sosyal hayata ve üretime mümkün olduğunca dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Nefus Nakipoğlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Yeşilköy Özel Eğitim Mesleki Merkezi öğrencilerinin oluşturduğu koro şarkı söyledi, halk oyunları gösterisi sundu.

Kaymakam Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın ve Belediye Başkanı Kerimoğlu, öğretmen, veli ve vatandaşlarla sergi alanını gezdi.

Engelli öğrenciler, alanda kurulan atölyelerde yeteneklerini sergiledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Öğrencilerden El İşi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement