Erciş'te Tubitak Bilim Fuarları - Son Dakika
Güncel

Erciş'te Tubitak Bilim Fuarları

Erciş\'te Tubitak Bilim Fuarları

Erciş ilçesinde Yatılı Bölge Okulu (YBO) ve Erciş Mesleki Eğitim Merkezinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

18.04.2019 09:08

Erciş ilçesinde Yatılı Bölge Okulu (YBO) ve Erciş Mesleki Eğitim Merkezinde "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Danışman öğretmenler Çiğdem Çolak ve Mutlu Demirbaş'ın koordinatörlüğünde hazırlanan 38 çalışma okulların çok amaçlı salonlarında sergilendi.

Fuarların açılışını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı konuşmada, ilçede ciddi sayıda proje yürütüldüğünü söyledi.

Bu yıl rekor düzeyde başvuru yapıldığını belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Bütün okullarımız bilim fuarı için başvuru yaptı. 73 okulumuz vardı. Bunlardan 56'sı TÜBİTAK tarafından onaylandı ve destek gördü. Bu 56 proje bizim için bir gurur vesilesi oldu. Bizlerin sayesinde Van, Türkiye ikincisi oldu. Burada emeği geçen TÜBİTAK koordinatörlerimize, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."

İlçede eğitim seviyesinin yükseldiğini aktaran Şimşek, "Amacımız çocuklarımızı nitelikli olarak yetiştirmektir. Onları önce kendisine, vatana, milletine, ailesine faydalı evlat olarak yetiştirmek istiyoruz. Sadece akademik anlamda öğrencilerimizi yetiştirmek istemiyoruz, sadece sınavlara odaklı bir sistem yapmak istemiyoruz. Çocuğu bilimsel düşünebilen, araştıran, sorgulayan, çok okuyan nitelikli bir insan olarak yetiştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Fuarların açılışına ilçede görevli hakim ve savcılar, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erciş'te Tubitak Bilim Fuarları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement