Erdoğan İlk Sürücüsüz Metro ile Üsküdar'dan Ümraniye'ye Gitti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan İlk Sürücüsüz Metro ile Üsküdar'dan Ümraniye'ye Gitti

Erdoğan İlk Sürücüsüz Metro ile Üsküdar\'dan Ümraniye\'ye Gitti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosuna bindi.

15.12.2017 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte, Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy- Sancaktepe metrosuna bindi. Erdoğan ve Yıldırım Üsküdar'da düzenlenen metronun açılış töreninin ardından Üsküdar'daki istasyonda metroya binerek Ümraniye'ye geçti.

Erdoğan'a, beraberindeki Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

Üsküdar'dan metroya Erdoğan ve beraberindekiler, Ümraniye'ye geçti.

İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olan 16 duraklı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktep hattının 9 durağı hizmete açıldı. Uzunluk: 10,5 kilometre olan hattın, hizmete açılan istasyonları, Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümranıye, Çarşı, Yamanevler istasyonları. Günlük 700 bin yolcu taşıması planan hattın Üsküdar'da Marmaray, Marmaraydan, Yenikapı- Hacıosman ve Altunizade'de metrobüse  entegre olacak. Kalan 7 istasyon 2018 Haziran ayında açılacak.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan İlk Sürücüsüz Metro ile Üsküdar'dan Ümraniye'ye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement