Ergani Kaymakamı Yılmaz: "Kapalı Yerlerde Sigara İçirmeyin" - Son Dakika
Yerel

Ergani Kaymakamı Yılmaz: "Kapalı Yerlerde Sigara İçirmeyin"

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kahvehane sahiplerini uyararak, "Kapalı yerlerde sigara içirmeyin" dedi.

12.01.2012 12:20

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kahvehane sahiplerini uyararak, "Kapalı yerlerde sigara içirmeyin" dedi.

Kaymakam Yılmaz, Şehit Aynur Sarı İlköğretim Okulu'nda kahvehane sahiplerine yönelik düzenlenen toplantıda, yasayla birlikte kahvehanelerde denetime başlandığını anımsattı.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi konusunda çıkarılan bir yönetmeliği hatırlatan Yılmaz, "İlçe sigara yasağına uyulmaması konusunda eksiklik var.Bakanlık, ilçede bir denetim yapsa ve bu yasağa uyulmadığı ortaya çıkarsa, bu sorumluluğu kabullenmek gerçekten zor. Arkadaşlar bu konu önemlidir. Bu kanunu uygulamak mecburiyetimiz var. Uygulamamak diye bir şey olamaz" dedi.

Yılmaz, konunun uzmanı olmadığını ancak Türkiye'deki hastalıkların büyük oranda sigaradan kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Akciğer hastalıklarının baş nedeni sigaradır. Günde bir tane az içmesine neden olabiliyorsak, bu bizim için kardır, hepimize düşen bir görevdir Sağlıktaki en ciddi sorunumuz sigaraya bağlı hastalıklardır. Kapalı yerlerde sigara içilmesini önlemek gerekiyor. Bu konuda kanun çıkarılmış kapalı yerlerde sigara içilmesi yasaklanmış, buna hepimiz uyarsak bir sıkıntı olmaz. Kapalı yerlerde sigara içirmeyin. Kahvehanelere gelen gençler evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz biz bu insanları sigaradan uzaklaştırmak zorundayız."

Yılmaz, ayrıca herkesin ilgili kanuna uyması gerektiğini vurguladı.

Kaymakam Yılmaz, her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade ederek, "Kamu kurumlarının halka hizmet için var olduğu bilinciyle, her türlü görüş, öneri ve sorunlarınızı şahsıma ait (kaymakam_erdincyilmaz@hotmail.com) adresine bekliyorum" dedi.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergani Kaymakamı Yılmaz: 'Kapalı Yerlerde Sigara İçirmeyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement