Erkek Adaletine Karşı Çıktılar - Son Dakika
Yerel

Erkek Adaletine Karşı Çıktılar

Erkek Adaletine Karşı Çıktılar

Eğitim-Sen Kayseri Şube Kadın Sekreteri Serap Polat, 'erkek adaleti değil, gerçek adalet' beklentisinde olduklarını söyledi.

02.10.2012 14:53  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KESK üyesi kadınların 4 Ekim'de görülecek ilk duruşmalarının öncesinde basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Kadın Sekreteri Serap Polat, 'erkek adaleti değil, gerçek adalet' beklentisinde olduklarını söyledi.

Eğitim-Sen Kayseri Şube Kadın Sekreteri Serap Polat, 13 Şubat'ta yapılan tutuklamalarla emek, barış, demokrasi, sendikal hak ve özgürlükler ile kadın mücadelesi veren kadınların baskıyla, zorla sindirilmeye çalışıldığını, sendikal hak ve özgürlükler kapsamındaki faaliyetlerin, eylem ve etkinliklerin sorgulama konusu haline getirildiğini söyledi. KESK'li kadınlar olarak 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi, başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere her türlü ayrımcılığa son verecek eşitlikçi, özgürlükçü, ve demokratik bir anayasa hazırlanması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kaldırılarak Kadın ve Eşitlik Bakanlığı'nın kurulması taleplerinde bulunduklarını ifade eden Polat, "Sözde yargı reformları ile katliam sanıklarını dışarı salarken, KESK yöneticisi ve üyesi arkadaşlarımızı demir kapılar ardında tutmaya devam etmekle suç işliyorsunuz. Bu durum isyanımızı daha da büyütüyor. Erkek adaleti değil gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Bu düzene başkaldırdığımız için, adalet, eşitlik, özgürlük tutkusundan vazgeçmediğimiz için, erkek egemen sistemi yerle bir etme gücümüz görüldüğü için tutuklanıyor, yargılanıyoruz. Geçmişten bugüne nice acılar çektik. Diri diri toprağa gömüldük, recm edildik, giyotinlerde, darağaçlarında can verdik, hapsedildik ama vazgeçmedik. Vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın kadın mücadelesi, yaşasın mücadelemiz. KESK'li kadınlar onurumuzdur. KESK'li tutuklular onurumuzdur." diye konuştu.

(SK)

02.10.2012 14: 32: 00

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erkek Adaletine Karşı Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement