Ermeniler Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar İçin Yürüyüş - Son Dakika
Güncel

Ermeniler Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar İçin Yürüyüş

Dışişleri Bakanlığının emekli mensupları, Ermeni terörü nedeniyle şehit edilen diplomatları anmak ve 1915 olaylarına ilişkin bazı temel gerc¸ekleri kamuoyunun dikkatine getirebilmek amacıyla yarın Ankara'da yürüyüş düzenleyecek.

24.04.2015 12:53

Dışişleri Bakanlığının emekli mensupları, Ermeni terörü nedeniyle şehit edilen diplomatları anmak ve 1915 olaylarına ilişkin bazı temel gerc¸ekleri kamuoyunun dikkatine getirebilmek amacıyla yarın Ankara'da yürüyüş düzenleyecek.

Yürüyüş nedeniyle yayımlanan bildirgede, Ermeni tero¨r o¨rgu¨tlerinin 1973 ile 1985 yılları arasında 40'ın u¨zerinde diplomat ve devlet go¨revlisi ile aile bireylerini acımasızca katlettiği hatırlatıldı.

"Hic¸bir bas¸ka u¨lke bu kadar kısa su¨re ic¸inde bu sayıda diplomatını veya go¨revlisini tero¨re kurban vermemis¸tir" denilen bildirgede, Türk tarihinin Ermeni fanatiklerin bu gibi insanlık dıs¸ı eylemlerine yabancı olmadığı vurgulandı.

Bildirgede, Ermeni eylemlerinin nedenleri ve amac¸ları şöyle sıralandı:

"Osmanlı idarecilerinin 1915 yılında savas¸ kos¸ulları altında bas¸vurmak zorunda kaldıkları tehcir uygulamasının bir soykırım olmadıgˆına dair yeni bulgular ortaya c¸ıkmıs¸tır. Bunların ıs¸ıgˆında Ermenilerin esasen inandırıcılıktan yoksun kars¸ı iddialarının du¨nya kamuoyunda giderek etkisini yitirmesi olasılıgˆı belirmis¸tir. Gerc¸ekler c¸arpıtılarak u¨lkemizin parc¸alanmasını hedefleyen ve Ermeni halkını emperyalist emellere alet eden 'Ermeni meselesinin' yeniden gu¨ndeme getirilmesine destek sagˆlamak ic¸in, siyasal c¸ıkarlar ve insani duyguların istismarı dahil, her yol denenmektedir.

O¨zellikle, Batılı devletlerin ve toplumların Tu¨rkiye aleyhine kıs¸kırtılmasına; so¨z ve du¨s¸u¨nce o¨zgu¨rlu¨gˆu¨nu¨n kısıtlanarak tarihin, belgeler yerine siyasi c¸ıkarlarla yeniden yazdırılmasına c¸alıs¸ılmakta ve acımasızca tero¨re de bas¸vurulmaktadır."

Bu amac¸ların bizzat bazı Ermeni yazarlar tarafından da kabul edildiği ve "canilerin" beyanlarıyla da dogˆrulandığı kaydedilen bildirgede, 1973 yılında Los Angeles'te diplomat Mehmet Baydar'ı ve Bahadır Demir'i alc¸akc¸a tuzagˆa du¨s¸u¨rerek katleden Yanikian'ın "Ben bu eylemimle bir emsal yaratacagˆım" s¸eklindeki so¨zlerinin, bu gerc¸egˆin ilk somut o¨rnegˆi olduğu ifade edildi.

Yürüyüş bildirgesinde, çarpık bir zihniyetin u¨ru¨nu¨ olan bu amac¸ların, 19. yu¨zyılın Mu¨slu¨man ve Tu¨rk du¨s¸manı emperyalist o¨gˆretilerinin etkisinden kendilerini kurtaramamıs¸ c¸evrelerce desteklendiği vurgulandı.

Ermeni iddiaları ve eylemlerinin sadece masum insanların hayatına da mal olan ilkel ve anlamsız bir intikam duygusundan kaynaklanmadığı, her zaman ac¸ıkc¸a ifade edilmese de kendisini belli eden asıl amacın Türk ulusunda bir suc¸luluk duygusu yaratarak 1915 olaylarını bir soykırım olarak kabul ettirmek, arkasından o¨lu¨ dogˆmus¸ anlas¸malarla dayatılan toprak ve tazminat taleplerini gu¨ndeme getirmek olduğu belirtilen bildirgede, "Tu¨rkiye Cumhuriyeti'nin iyi niyetle dostluk elini uzatmasına kars¸ılık Ermenistan tarafından ileri su¨ru¨len tutarsız bahaneler, verilen olumsuz ve sec¸enek bırakmayan cevaplar da tarihi gerc¸ekleri hic¸e sayan o¨nyargılı ve saplantılı tutum ve yaklas¸ımlardan vazgec¸emediklerini, amac¸larından sapma go¨stermediklerini ortaya koymus¸tur" denildi.

Olayların tarafsız tarihc¸ilerin de katılımıyla akılcı ve bilimsel bic¸imde ortak incelemesini kabul etme cesaretini go¨steremeyenlerin aslında tehcir ile ilgisi olmayan 24 Nisan tarihinde yaptıkları to¨renlerin kısır propaganda go¨sterisinden o¨teye bir anlam tas¸ıyamayacağı dile getirildi.

Bildirgede şu ifadelere yer verildi:

"S¸ehitlerimizi unutmadık, s¸ehadetlerinin nedenlerini halkımıza anlatmak ve tarihe not du¨s¸mek de boynumuzun borcudur. Onları ulusumuzla bu¨tu¨nles¸erek tekrar hatırlamak ve konuyla ilgili bazı temel gerc¸ekleri duyarlı kamuoyumuzun dikkatine getirebilmek amacıyla, Dıs¸is¸leri Bakanlıgˆının biz emekli mensupları 25 Nisan 2015 Cumartesi gu¨nu¨ saat 14.00'te Ankara'da bir yu¨ru¨yu¨s¸ du¨zenlemekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermeniler Tarafından Şehit Edilen Diplomatlar İçin Yürüyüş - Son Dakika


Advertisement