Erol Akyavaş Retrospektifi İstanbul Modern'de - Son Dakika
Güncel

Erol Akyavaş Retrospektifi İstanbul Modern'de

İstanbul Modern, "Erol Akyavaş- Retrospektif" sergisiyle sanatçının 1950' yarım yüzyıllık sanatsal birikiminden kapsamlı bir seçki sunuyor.

28.05.2013 14:07  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern, Erol Akyavaş'ın yarım yüzyıllık sanatsal birikiminden bir seçki sunuyor.

29 Mayıs – 25 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul Modern Süreli Sergiler Salonu'nda yer alacak sergi, 290 yapıttan oluşan bir seçkiyi içeriyor. Sergi, Erol Akyavaş'ın Doğu-Batı sanat ve kültür dünyası arasında kurduğu kendine özgü sentezi, tuval üzerindeki zaman içinde dönüşüm geçiren perspektif ve mimari düzenlemelerini, insan figürünü merkez aldığı bilinçaltı arayışlarını ve son döneminde dünyanın farklı kültürleri ile giriştiği hesaplaşmaları geniş bir çeşitlilik içinde bir araya getiriyor.

1932 yılında İstanbul'da doğan Erol Akyavaş, Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinde misafir öğrenci olarak resim eğitimi görür ve bu atölyenin sergilerine katılır. Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nde yaz dönemi çalışmalarına katılır. Paris'te André Lhote ve Fernand Léger atölyelerinde çalışır. 1954 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne estetik ve sanat felsefesi okumak için gider. 1954-60 yılları arasında, Chicago kentinde mimarlık eğitimi görür, dönemin öncü mimarlarından olan Mies Van Der Rohe'dan mimarlık eğitimi alır. Amerika'da bir dönem fotoğrafçılık da yapar, ancak ne fotoğrafçılık ne de mimarlık Akyavaş'ın aradığı sanatsal tatmini sağlar. Resim sanatına geri döner ve vefat ettiği 1999 yılına kadar resmin sanatsal sınırlarını aşan bir üslupla sayısız imge ve anlam üretir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erol Akyavaş Retrospektifi İstanbul Modern'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement