Erzurum 1. Amatör Kümede Maçların Geç Başlamasına Genç Antrenörlerden Tepki - Son Dakika
Yerel

Erzurum 1. Amatör Kümede Maçların Geç Başlamasına Genç Antrenörlerden Tepki

Geçtiğimiz yıl Palandökenspor'u şampiyon yapan genç antrenör Adem Çağlayan, amatör maçların kışın tam ortasında başlatılmasının Erzurum'da futbola zarar verdiğini söyledi.

04.09.2013 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl Palandökenspor'u şampiyon yapan genç antrenör Adem Çağlayan, amatör maçların kışın tam ortasında başlatılmasının Erzurum'da futbola zarar verdiğini söyledi.

Genç antrenör Adem Çağlayan yaptığı açıklamada, "Statü gereği amatör kümedeki şampiyon takım bal liginden gelen takımla play- off maçı oynamak için liglerin bitiş tarih aralığı 15 gün olması gereğinden dolayı amatör küme çok geç başlıyor. Kışın ortasında maçlar başlıyor ve futbolcular her sezonu hazırlık dönemi dahil 5-6 ay ile geçiştirip yine bu kadar süreçte futboldan uzak kalıyorlar. Malum bu da gelişimlerini kısıtlıyor. Antrenörlerde 6 ay çalışıp 6 ay beklemeye geçiyor . Geçen yıl teknik toplantıda benim fikirlerim ciddiye alınmadı bu konuyla alakalı sanırım yaşım gereği olsa yada benden beklentinin olmaması meslektaşlarımı bu duruma itti oysa lig bittiğinde birkaçı bana hak verdi. Benim savunduğum tez aynen şöyleydi Ligleri erken başlatalım takım sayımız az 2 hafta devre arası verelim tekrar yükleme yapabilmek için ve ligin sonunda ilk 4 sırayı tamamlayan takımlar çift devreli lig usulüne göre play- off maçları oynasınlar. Bunun bize getirisi su zaten bal ligindeki takım her hafta tempolu maçlar oynayarak geliyor play-off maçına antrenman çeşitlilikleri yetersiz olmasına rağmen bu onları hazır tutuyor oysa biz lig içerisinde tempolu 1 veya 2 maç oynuyoruz ne kadar çalışsak da maç temposunu maç kondisyonunu artıramıyoruz oyuncuların buda play-off maçına bizi eksik götürüyor. Bu sistemi uygularsak maç temposu ve maç kondisyonumuz artırıp daha hazır bir şekilde final maçında oluruz ayrıca sezonda daha dolu ve daha uzun geçmiş olur . Aksi halde bütçesi bizim 20 katımız olan bal ligi takımı seni yenince bunu büyük bir başarı sayıp bütün yanlışlıkları eksiklerini kapatmış olur ve her sene yoluna devam eder." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum 1. Amatör Kümede Maçların Geç Başlamasına Genç Antrenörlerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement