Erzurum'daki Pkk/kck Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Pkk/kck Davasında Karar

Mahkeme heyeti, 13 sanıktan 11'ini, 6 yıl 3 ay ila 13 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı Cezalandırılan tutuklu 8 sanığın, cezaevinde kaldıkları süreler göz önünde tutularak tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

13.05.2014 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDGH) üyesi 8'i tutuklu 13 kişinin yargılandığı davada, 11 sanık, 6 yıl 3 ay ila 13 yıl 5 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Bu sanıklardan, tutuklu olan 8'inin tahliye edilmesine karar verildi.

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Engin Esen, Eşref Şık, Heybetullah Esmer, Mehmet Bayram, Mesut Kılıçlı, Muhammed Raşit Binici, Reşit Aslan, Serhat Bozkurt katıldı. Tutuksuz sanıklar Hasan Aydoğan, Sevda Turgal, Ramazan Özmen, Sevda Güney ve Berjin Demirkaya ise "vareste" tutuldukları için salona gelmedi.

Savcı, mütalaasında sanıkların, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Serhat Bozkurt ve Eşref Şık'ın 13'er yıl 6'şar ay, Engin Esen, Heybetullah Esmer, Mehmet Bayram, Mesut Kılıçlı, Muhammed Raşit Binici'nin 11'er yıl 3'er ay, Reşit Arslan, Hasan Aydoğan, Sevda Güney ve Sevda Turgal'ın ise 6'şar yıl 3'er ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Berjin Demirkaya ve Ramazan Özmen ise beraat ettirildi.

Tutuklu 8 sanığın cezaevinde kaldığı süreleri göz önünde bulunduran heyet, onların tahliye edilmesini kararlaştırdı.

Erzurum'da, Hüseyin Yılmaz'ın şikayeti üzerine geçen yıl haziran ayında terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDGH üyesi 13 kişi gözaltına alınmış ve 8'i, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, sanıkların, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılması istenmişti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Pkk/kck Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement