Erzurum'daki Tarihi Tabyalara Yürüyüş - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Tarihi Tabyalara Yürüyüş

Erzurum\'daki Tarihi Tabyalara Yürüyüş

ER VAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum Valiliği ve 9 Kasım Platformu tarafından tertip edilen tabyalar yürüyüşünün, halkın çok büyük katılımlarıyla 136 sene öncesinin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.

09.11.2013 17:58

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Erzurum Valiliği ve 9 Kasım Platformu tarafından tertip edilen tabyalar yürüyüşünün, halkın çok büyük katılımlarıyla 136 sene öncesinin ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden tüm Erzurum halkının bu yürüyüşe büyük ilgi göstermelerinin, 9 Kasım 1877 sabahı Aziziye Tabyaları'nda destan yazan ecdadın ruhunu şad ettiğini vurguladı.

On binlerce Erzurumlunun sabah şafak sökerken ellerinde bayraklarıyla Aziziye Tabyaları'na yürümelerinin, dadaşın vatan sevgisinin ve milli refleksinin sarsılmaz bir ifadesi olduğunun altını çizen Güzel, şunları kaydetti:

"Bir başkadır Erzurum' dedirten bu coşkulu etkinlik dadaşın, 'söz konusu vatansa, gerisi teferruattır' düşüncesini bir kez daha dünyaya duyurmuştur. Millet olma bilincini yansıtan bu anlamlı tablo, Prof. Dr. Mehmet Kaplan Hocanın, 'İstanbul'da ahaliyi, Erzurum'da milleti görürsünüz' sözünü bir kez daha haklı çıkarmıştır. Bu anlamlı ve mesaj dolu yürüyüşü tertipleyen başta Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak olmak üzere, herkese teşekkür ederim." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Tarihi Tabyalara Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement