Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar

Van'dan aldığı 48 kilogram eroini batı illerine götürdüğü sırada yakalanan ve "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan yargılanan iki sanığa 10'ar yıl hapis ve 15'er bin lira para cezası verildi.

06.02.2015 17:27

Erzurum'da "uyuşturucu ticareti" yapmak suçundan yargılanan iki sanık 10'ar yıl hapis ve 15'er bin lira para cezasına çarptırıldı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Öztürk İ. ve Mehmet S. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatları, Cumhuriyet Savcısı Fatih Yılmaz'ın önceki duruşmada mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.

Sanık Mehmet S'nin avukatı Halil Timurhan Gür, mütalaanın müvekkilinin üzerine atılı suçu işlediğine yönelik olduğunu belirterek, "Buna itirazımız yoktur ancak sırf bu yüzden uyuşturucu madde ticareti yapmaktan sanıklar yargılanamaz. Bu eroinlerin sahibi müvekkilim değildir" dedi.

Sanık Öztürk İ'nin avukatı Adnan Özcanan da müvekkilinin alınan savunmalarında hep aynı şeyleri söylediğini, tüm bunlara bakıldığında herhangi bir çelişki bulunmadığını söyledi.

Sanıklar Özgür İ. ve Mehmet S, bu olayla bir ilgilerinin olmadığını, yeterli araştırma yapılması durumunda her şeyin ortaya çıkacağını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıklara "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan 10'ar yıl hapis ve 15'er bin lira para cezası verdi.

Olay

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 Nisan 2014'te Ilıca mevkisinde bir otomobilde yaptıkları aramada, Öztürk İ. ve Mehmet S'yi Van'dan aldıkları 48 kilo 800 gram eroini batı illerine götürmek istedikleri sırada yakalamıştı. Öztürk İ. ve Mehmet S, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement