Erzurum: Erzurum'da Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Erzurum: Erzurum'da Terör Operasyonu

Erzurum'da bölücü terör örgütü PKK Kongra -Gel'e yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Karaçoban İlçesi Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ve yeğeni Ersin Dadaş tutuklandı.

17.07.2006 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da bölücü terör örgütü PKK Kongra -Gel'e yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Karaçoban İlçesi Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ve yeğeni Ersin Dadaş tutuklandı.

Erzurum'un Karaçoban İlçesi Akyar Tepe Bölgesi'nde 13 Temmuz günü saat 17.50 sıralarında, PKK terör örgütü mensubu militanlarıyla jandarma ekiplerinin girdiği silahlı çatışma sonrasında aralarında Erzurum bölge sorumlusunun da bulunduğu 3 kişinin sağ olarak yakalanmalarının ardından alınan ifadeler doğrultusunda önceki gün gözaltına alınan Karaçoban DTP İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ve yeğeni Ersin Dadaş, bugün akşam saatlerinde adliyeye çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat süren mahkeme sırasında aralarında Erzurum DTP İl Başkanı Bedri Fırat'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup, adliye binası dışında beklerlerken, polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. Adliyede örgüte yardım, yataklık ve bölücü örgüt propagandası yapmak suçlarından yargılanan DTP İlçe Başkanı Fehtah Dadaş ve yeğeni Ersin Dadaş, tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Öte yandan silahlı çatışma sonrasında sağ olarak yakalanan ve üç gündür gözetim altında tutulan PKK Kongra-Gel terör örgütü mensubu "Deniz-Djivar" kod adlı Erkan Kılıç, "Azat" kod adlı Barış Atmaca ve "Harun" kod adlı Cenap Dalkıran'ın yarın mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi. PKK Kongra-Gel terör örgütü mensubu üç kişiden 3 adet kalaşnikof tüfek, 14 adet şarjör, 277 adet dolu 113 adet boş 7.62 mm fişek, 6 adet Rus tipi el bombası, 1 adet Yeasu el telsizi, 1 adet cep telefonu, 1 adet sim kart, 1 adet cep telefonu bataryası, 1 şarj cihazı, 14 adet büyük boy pil, 3 sırt çantası, muhtelif yaşam malzemesi, 300 ABD Doları ve 50 YTL para ele geçirilmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum: Erzurum'da Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement