Erzurum Tarım Konseyi 2.değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Tarım Konseyi 2.değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Erzurum Tarım Konseyi 2.değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Erzurum Tarım Konseyi 2. değerlendirme toplantısı yapıldı.

30.03.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Tarım Konseyi 2. değerlendirme toplantısı yapıldı.

Konseyin bugüne kadar yapılan çalışmalarını değerlendirmek, yeni hedef ve süreçleri belirmek üzere; Konsey Başkanı Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında tüm üyelerinde katılımı ile "Erzurum Tarım Konseyi 2. Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapılan toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Yardımcısı Fatih Gül ve konsey üyeleri katıldı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derviş Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhlis Macit, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar'ın yaptığı sunumlar ile başlayan toplantıda, Erzurum Tarım Konseyi Başkanı Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak genel bir değerlendirme yaptı.

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan terör olayları başta olmak üzere, toplum olarak birlik ve beraberliğimize yönelik önemli mesajlar veren Vali Altıparmak "Erzurum Tarım Konseyi, Türkiye'de bu sektörde aktif olarak çalışan tek ve ilk örnek olması hasebiyle önem arz etmektedir. Konseyimiz, kurulduktan sonra hiç durmadan çalışarak belirlenen 8 önemli başlıkta raporlarını oluşturarak basıma hazır hale getirmiştir. Bu raporlar, matbu basımından sonra tüm ilgili tarafların kullanımına sunulacaktır. Bu süreçte çok önemli tespitler yapıldı, sorunların önemine göre öncelik verilerek ilgili kurum ve taraflar nezdinde bu sorunlar çözüldü veya çözüm süreçleri başlatıldı. Erzurum tarım hasılası 3 milyon liraya ulaştı. Bunu daha da geliştirmek için mevcut potansiyellerimizden iyi faydalanmamız lazım. Hayvancılık açısından yüksek irtifa ve mera hayvancılığı avantajından iyi faydalanmamız gerekiyor. Gıda üretiminde özellikle tüketicinin neye ihtiyacı var noktasına odaklanmalıyız" diye konuştu.

Vali Altıparmak ayrıca, kooperatifleşerek birlikte hareket etmenin; kaliteli ürün üretimi, etkin denetim, pazarlama kabiliyeti açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Toplantının son bölümünde ise, Erzurum ilinde yapılacak ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve tüm bakanlık bürokrasinin katılacağı "Sektörel Bölge Toplantısı" için gündeme getirilmesi önem arz eden konular tartışıldı.

Vali Dr. Ahmet Altıparmak'ın 2014 yılında direktifleri doğrultusunda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün sekretaryası tarafından alt yapısı hazırlanarak faaliyetine başlayan Erzurum Tarım Konseyi, Erzurum ilinde bulunan, tarımla direkt ve dolaylı ilişkili 62 Kamu Kurum-Kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşunun katılımı ile kurulmuş olup, bu üyelerden müteşekkil olmak üzere; Konsey, İcra Kurulu, Danışma Kurulu ve İş Geliştirme Çalışma Gruplarından oluşuyor.

Erzurum Tarım Konseyi 2.Değerlendirme Toplantısı öncesinde ayrıca, Vali Dr. Ahmet Altıparmak tarafından 7.Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Tarım Konseyi 2.değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement