Esenler, Türk Edebiyatının 7 Duayen İsmini Andı - Son Dakika
Güncel

Esenler, Türk Edebiyatının 7 Duayen İsmini Andı

Esenler, Türk Edebiyatının 7 Duayen İsmini Andı

Esenler Belediyesi, Türk edebiyatının 7 duayen ismini Nuri Pakdil’in de katıldığı gecede andı.

30.06.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, Türk edebiyatının 7 duayen ismini Nuri Pakdil'in de katıldığı gecede andı.

Esenler Belediyesi, Türk edebiyatının duayen isimleri arasında yer alan Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören ve Akif İnan'ı düzenlenen geceyle andı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen anma programına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Cahit Zarifoğlu'nun eşi ile çocukları ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Ramazan etkinliklerimiz tüm güzellikleri ile devam etmekte. Bu alanda her gün Anadolu'yu Mayalayanlar etkinliğimizle ülke tarihimizde önemli işler başarmış insanlarımızı anacağız. Bugün edebiyatımızın üstatları olan yedi güzel adamı yaşayacağız. Onların neler yaptığını neleri hangi zorluklarla başardığını anlayacağız. Bizi burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

"MÜSLÜMANLAR BİRLEŞİN"

Yedi duayen isim arasında yer alan Nuri Pakdil, Müslüman toplumlar arasında yaşanan sıkıntılara değindi. Pakdil "Müslümanlar, birlik olun. Birbirinize bağlı olun, kenetlenin. Bitsin bu aramızda ki sıkıntılar, husumetler. Peygamber aşığı olan ben, onun yolunda yaşamaya adadığım şu ömrümde sözlerimi şu dizelerle tamamlamak istiyorum. Benim bir yanım Mekke, diğer yanım Medine'dir. Kudüs ise üstümde ince bir perde gibidir" şeklinde konuştu.

İBRAHİM SADRİ'DEN ŞİİR DİNLETİSİ

Gecenin sonunda sahne alan şair İbrahim Sadri, "Bugün böyle bir gecede bulunacağımdan haberim yoktu. Çok büyük örnek aldığım isimleri burada anmak, Nuri Pakdil gibi bir üstadın önünde şiir okumak bana onurdur" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Nuri Pakdil'e bir tablo hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler, Türk Edebiyatının 7 Duayen İsmini Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement