Eski Vali Taşanlar'ın Adını Taşıyan Okulun İsmi Değiştirildi - Son Dakika
Yerel

Eski Vali Taşanlar'ın Adını Taşıyan Okulun İsmi Değiştirildi

Eski Vali Taşanlar\'ın Adını Taşıyan Okulun İsmi Değiştirildi

28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağına karşı eylem yapan İmam Hatipli kız öğrencilere karşı güç kullanılması talimatını verdiği iddia edilen dönemin Bursa Valisi Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi değiştirildi.

01.03.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağına karşı eylem yapan kız öğrencilere karşı güç kullanılması emrini verdiği öne sürülen dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ın adını taşıyan okulun ismi değiştirildi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bursa Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, sendikanın başvurusu sonucu okulun adının "Kızıklar Ortaokulu" olarak değiştirildiği bildirildi.

Açıklamada, tabelanın değiştirilmesi sırasında bir grup Eğitim-Bir-Sen üyesinin, burada pankart ve dövizler açarak 28 Şubat sürecinde yaşananları protesto ettiği duyuruldu.

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası açıklanan bildirinin, Türkiye'nin siyasi tarihine bir kara leke olarak kaydedildiğine ve bu "postmodern darbe"nin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen açtığı tahribatın telafi edilemediğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her darbeyle 10 yıl geriye giden Türkiye'nin, 28 Şubat'ın mimarlarını yargılıyor olması, bu acıların son bulduğu anlamına gelmez. Bugün üzülerek görüyoruz ki 28 Şubat aktörleri teker teker tahliye ediliyor. 28 Şubat'ın acı izlerini toplumsal hafızamızdan silmek için daha kalıcı yaptırımlara ihtiyaç vardır. 28 Şubat döneminin Bursa'da yıkıcı öncülüğünü yapan ve bu anlamda ismi toplum hafızasına vali olarak değil, 'darbeci nefer' olarak kazınan Orhan Taşanlar ismi bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilir? Geçen yıl bu okula, 28 Şubat darbesi mağdurlarından Dilek Gürgen'in isminin verilmesini talep etmiştik. 'En kısa zamanda da bu kara lekenin silinmesini bekliyoruz' demiştik. Bir yıl sonra yine bu okulun önündeyiz. Başta Eğitim-Bir-Sen olarak bizim ve mahalle sakinlerinin girişimleri sonucu Orhan Taşanlar ismi tabeladan kaldırılarak 'Kızıklar Ortaokulu' ismi verilmiştir. Gecikmeli de olsa bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz."

Dönemin Bursa Valisi Orhan Taşanlar tarafından yaptırıldığı için İl Özel İdaresince okula onun ismi verilmişti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Vali Taşanlar'ın Adını Taşıyan Okulun İsmi Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement